Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autokina v ČR: Aktuální fenomén se netýká jen Prahy. Kam a za kolik můžete v příštích dnech vyrazit?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Klasická kina se pomalu vracejí do normálu, ještě nějaký čas ale musíme počítat s řadou omezení. Zajímavou alternativu v posledních dnech představují tzv. autokina.

Zatímco konvenční biografy byly v posledních týdnech kvůli pandemii koronaviru zavřeny a až v posledních dnech se díky rozvolňování vrací k běžnému životu, Češi si našli oblibu v tzv. autokinech. Autokina určitě znáte, i když jste třeba v žádném nebyli. V amerických filmech je to často nástroj pro vykreslení romantické atmosféry.

V těchto složitých dnech je to ale i způsob, jak zhlédnout oblíbený film, aniž byste se vystavovali riziku nákazy. Kontakt s kýmkoliv cizím je totiž v tomto případě eliminován na nutné minimum. Mnozí si myslí, že autokina najdeme pouze v Praze. Není to pravda, hlavní město jich možná má nejvíce, ale v posledních dnech vyrostla plejáda takových míst napříč celou republikou. Vybrali jsme pro vás tedy pár tipů, kam byste o víkendu mohli zajít… respektive zajet.

Praha

Mercedes-Benz Arena
Jak už jsme avizovali, nejpočetnější zástup autokin najdeme v Praze. Mezi ty nejnovější patří Mercedes-Benz Arena s podtitulem Autokino pod hvězdou. Nachází se v areálu PVA EXPO a disponuje LED obrazovkou 16 x 9 metru. Promítání probíhá každý den od 19:00 a příjezd se otevírá 30 minut před začátkem filmu.

Nákladové nádraží Žižkov
V prostorách Nákladového nádraží Žižkov připravuje filmové projekce festival Art Parking. Promítat začal již závěrem dubna a po úspěšné sérii prvních snímků naváže i v dalších dnech. Promítat se tu bude minimálně do neděle 24.5. a v plánu jsou snímky jako Počátek, Rocketman či V síti.

Kino Auto Praha
V dřívějších projekcích bude v dalších dnech pokračovat i Kino Auto Praha. Zvuk z filmu dostanete do vašeho vozu prostřednictvím autorádia pomocí FM pásma, což má ještě zvýšit celkový požitek. Kromě jiného organizátoři slibují promítací plochu a dodali více ohňů a dekorací.

Autokino Dlabačov
Autokino Dlabačov se nachází za pražským hotelem Pyramida a vstupenka vás vyjde na pouhých 350 Kč za auto. Stejně jako jinde přitom nezáleží, kolik lidí v autě bude. Organizátoři ale připomínají, že nejlepší je vyrazit ve dvou, ze zadních sedaček toho stejně moc neuvidíte. Zvuk je přenášen bezdrátově na stanice zapůjčené u vjezdu (lze je připojit do autorádia pomocí AUX), případně jsou k dispozici sluchátka. Na místě můžete zakoupit i nějaké to občerstvení.

Autokino Strahov
Další pražské autokino najdeme v prostorách strahovského stadionu. Kapacita počítá se 120 automobily, do budoucna, až nebudou platit striktní bezpečnostní opatření, bude možné počet vozů v autokině ještě zvýšit.

Příbram

Za příbramským autokinem stojí opět festival Art Parking, v tomto městě se promítání uskuteční na parkovišti pod Svatou Horou. Cena za vůz je 252 Kč a s náloží filmové podívané máme počítat minimálně do konce května!

Zákupy

Hostitelem autokina se na nějaký čas stane i Státní zámek Zákupy. Slibuje obrazovku 7 x 4 metru, občerstvení a skvělé filmy. Počasí ani sluníčko přitom na promítání nemají vliv. Vstupenky jsou platné pouze pro osobní automobily a lze je pořídit v předprodeji.

Pardubice

Pardubické autokino se nachází v areálu dostihového závodiště a promítání probíhá na LED stěně 9 x 5 metru. Důležité je dodržování rozestupu vozidel alespoň dva metry, stejně jako zavřená všechna okna. Vystupovat z auta se, stejně jako jinde, může pouze v nejnutnějších případech a se zakrytými ústy a nosem.

Dukovany

Atraktivní volbou může být rovněž autokino v areálu Jaderné elektrárny Dukovany, které je vůbec největší - má kapacitu 450 aut. Navíc je vstupné dobrovolné, jeho zaplacením podpoříte zdravotníky, hasiče a policisty v první linii prostřednictvím Nadace policistů a hasičů.

Svitavy

Ve Svitavách najdeme autokino na Cihelně a promítat má v plánu minimálně do konce května. Areál se otevírá vždy hodinu před začátkem promítání a zvuk si diváci ve voze naladí na autorádio či mobilní telefon prostřednictvím určené frekvence.

Brno

Brno má autokino v areálu tamního výstaviště, vstupné je 300 Kč za vůz a vstupenku koupíte výhradně předem.

Olomouc

Autokino Olomouc se nachází na parkovací ploše před Šantovkou, vstup za jedno vozidlo je 100 Kč, v autě však mohou být pouze dvě osoby. Parkovací místa vám budou přidělena po předložení platné vstupenky, místa vzadu jsou vyhrazena vyšším vozům - SUV a dodávkám.

Dolní Vítkovice

Pokud byste dali přednost Ostravě, najdete autokino v Dolních Vítkovicích. V tomto nezaměnitelném industriálním prostředí sice dáte za vůz 390 Kč, ale můžete se těšit na velkou LED obrazovku a zvuk zprostředkovaný naladěným frekvence na rádiu.

Zdroj informací: Informuj.cz

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

25. 10. 2020 09:27
Re_
Je vidět že jste tam ještě nebyl. A když není nic jiného otevřeného tak alespoň zpestření. Nejde tolik o film ale o to být ve dvouch v aute....
19. 5. 2020 10:00
na piču
Tohle je blamáž. Vyleju asfalt, nalajnuju čáry jak před Lidlem a nazdar. Tvl, ja nechci sedet v aute a cumet z metru na blba vedle me. A to platno je jak z detskyho snu. Jo, jedte do usa, tam uz taky moc nejsou ale pusti ti aspon neco kvalitniho a jsi v prirode a kdyz rikam prirodu myslim prirodu, ne za fotbalovim stadionem a za křovim u panelaku
Avatar - Stejsn
19. 5. 2020 09:53
Autokina
V USA to má tradici a podmínky - spousta místa, obří plátna, catering, podnebí, kabriolety. Tady je to z nouze ctnost. Vidím podle fotek, že nějaký zájem o to je, ale upřímně - láká to někoho z vás? Sedět v zavřeném autě, koukat přes střechy ostatních aut na malé plátno, které je nízko, se sluchátkama na uších? Má to nějakou přidanou hodnotu proti sledování filmu na noťasu?