Očekávané události 19. kvěna 2020

19. května 2020 Události Autor: Eva Svobodová

Nabízíme výběr z očekávaných událostí v úterý 6. velikonočního týdne 2020. Podle katolického kalendáře je zároveň památka papeže a poustevníka sv. Petra Celestina, patrona knihařů.

Ode dneška nemusí nosit roušky na pracovišti lidé, kteří jsou vystavení rizikovému teplu, a lidé pracující v kancelářích, kde mohou dodržovat dvoumetrové rozestupy. 

 

Uskuteční se videokonference premiérů visegrádské čtyřky (tedy Česka, Slovenska, Polska a Maďarska) s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

 

Skončí dvoudenní 73. zasedání Světového zdravotnického shromáždění, hlavního orgánu Světové zdravotnické organizace (WHO). Na programu jsou hlavně témata spjatá s pandemií nemoci covid-19.

 

Prezident Miloš Zeman se kvůli takzvanému čínskému dopisu bývalému předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi setká s jeho nástupcem Milošem Vystrčilem.

Ústavní soud vyhlásí, jak rozhodl o stížnosti Kristiny Colloredo-Mansfeldové ve sporu o zámek Opočno na Rychnovsku. Zámek nyní patří státu.

 

Pro veřejnost se znovu otevře Národní technické muzeum v Praze. Jeho provoz je přizpůsobený současným podmínkám, muzeum zve návštěvníky na bezpečnou prohlídku 9 expozic a 6 výstav.

 

V Pardubicích bude zahájena stavba nového sídla Východočeské galerie v bývalých Winternitzových mlýnech.

 

V Kostelci na Hané bude slavnostně otevřen Červený domek s expozicí o básníkovi Petru Bezručovi, který v objektu pobýval v závěru života.

NyníHudební siesta
Skladba: Koncert C dur pro violu a smyčcový orchestr - Adagio; Autor: Brixi František Xaver; Dirigent: Weiser Andreas Sebastian; Sóla: Pěruška Jan - viola
13:00Zprávy ČRo Plus
13:05Odpolední proud
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:05Odpolední proud

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony