Chorvatsko očima reportéra: Plánujete zde dovolenou? Máte nejvyšší čas

Patrik Kaizr z Chorvatska

Chorvatsko očima reportéra: Prvního června podle všeho začne hlavní turistická sezóna

Pokud se chystáte na dovolenou do Chorvatska, měli byste ji podle reportéra CNN Prima NEWS Patrika Kaizra začít plánovat a hledat ubytování co nejdříve. Ten do pro Čechy oblíbené dovolenkové destinace vyrazil jako jeden z prvních, aby informoval o tamní situaci i o tom, co všechno je třeba podstoupit a zařídit, aby si člověk mohl v současné koronavirové době užít moře.

Podle Patrika Kaizra je téměř jisté, že prvního června v Chorvatsku začne hlavní turistická sezóna a vzhledem k současné situaci ve světě se dá v zemi očekávat velký nápor turistů. I proto, že je zatím nezbytné se na hranicích prokazovat rezervovaným ubytováním, jakkoliv to třeba může být brzy jinak, by se ti, kteří chtějí Chorvatsko v létě navštívit, měli raději už porozhlédnout po hotelech či apartmánech.

Reportér také informoval, že chorvatská vláda vzhledem k příznivé epidemiologické situaci začala s dalším rozvolňováním. V pondělí začaly děti chodit do některých škol, vláda povolila návštěvy domovů pro seniory (za dodržování bezpečnostních hygienických pravidel, jakými jsou roušky, rozestupy jeden a půl metru nebo dezinfekce) a hrát začala i tamní divadla. Znovu zprovozněny byly i výletní lodní linky.

Tagy: