Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Koronavirus úřaduje i na greenu. US Open nebude mít po téměř 100 letech kvalifikaci

Před golfovým US Open se letos poprvé od roku 1924 nebude hrát kvůli koronaviru kvalifikace. Americká asociace USGA, která turnaj organizuje, ji zrušila. Major naplánovaný na hřiště Winged Foot v Mamaronecku byl už dříve z červnového termínu přesunut na 17. až 20. září.

zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Kvalifikace, jež byla zavedena kvůli velkému zájmu o účast po druhé světové válce, je přitom jedním z charakteristických znaků US Open.

Organizátoři turnaje v únoru spustili marketingovou akci s názvem "From Many, One" (Z mnoha jeden), jež měla ukázat, že o účast na turnaji se snaží více než 9000 lidí, z nichž nakonec vzejde jeden vítěz. Dosud posledním šampionem, jenž absolvoval kvalifikaci na 36 kol, byl v roce 2009 Lucas Glover.

Zrušení kvalifikace může připravit o účast bývalou světovou jedničku Phila Mickelsona. Devětačtyřicetiletý Američan, jenž byl na US Open šestkrát druhý a jako jediný z majorů ho nikdy nevyhrál, v únoru uvedl, že nebude USGA žádat o výjimku a pokusí se na Winged Foot dostat buď z jiných turnajů, nebo z kvalifikace.

Kvůli omezením způsobeným šíření nemoci covid-19 se nebude hrát ani kvalifikace ženského US Open, jež bylo přeloženo na prosinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články