Kimono jako perfektní doplněk na léto. 9 konkrétních kousků, které si zamilujete

Publikace: 19.05.2020

Kimono se v poslední době těší velké oblibě. Tento kousek, který na první pohled může připomínat lehký župánek, je k vidění na stojanech řady módních obchodů. A není divu. Díky jeho multifunkčnímu využití se zkrátka jedná o doplněk, který by ve vašem šatníku měl mít čestné místo. Načerpejte inspiraci na 9 konkrétních kimon, se kterými v ulicích zazáříte. 

Móda pocházející z Japonska

Kimono symbolizuje oděv, který pochází z dalekého Japonska. Po mnoho století zde představoval základní oděv, který nosily nejen typické gejši, ale i obyčejné ženy při významnějších událostech. Postupem času se kimono díky globalizaci rozšířilo do celého světa a v současné době jej nosí ženy po celém světě. 

Jak kimono vypadá?

Pro tento módní kousek je charakteristický jednoduchý rovný střih ve tvaru písmene T s širokými rukávy. Obvykle bývá zhotoven z lehkého a vzdušného materiálu, jako je například satén zdobený krajkou. Kimono bývá barevné a pyšní se veselými vzory (často květinovými). Jeho délka může dosahovat do pasu, nebo až na zem. U některých kousků je i typický pásek, u některých naopak chybí.

S čím jej kombinovat?

Kimono symbolizuje poměrně univerzální kousek, který můžete různě kombinovat. Pokud sáhnete po neprůsvitné variantě na zavinování o dostatečné délce, poslouží vám jako slušivé šaty. Hodí se však i jako přehoz přes klasické oblečení (například kalhoty či kraťasy s tričkem), které tak skvěle ozvláštní. A oceníte jej také jako praktický přehoz přes plavky u moře nebo u bazénu. 

Podle barvy a vzoru kimona přitom kombinujte zbytek outfitu. Jednoduché jednobarevné kimono snese výraznější zbývající kousky outfitu, barevné kimono naopak slaďte s jednobarevným zbytkem (například černými kraťasy a tričkem). 

Autor článku