Hokejisté švýcarského Lausanne ohlásili nové majitele. Jedním z nich má být i miliardář Bakala

Hráč HC Lausanne, ilustrační foto

Hráč HC Lausanne, ilustrační foto Zdroj: isport.cz

Zdeněk Bakala
Zleva Jakub Voráček, Liběna Hlinková a Petr Svoboda
3
Fotogalerie

Hokejový klub nejvyšší švýcarské ligy HC Lausanne vlastní nově skupina investorů, mezi nimiž jsou podle informací webu isport.cz také dva Češi, ve Švýcarsku dlouhodobě žijící český miliardář Zdeněk Bakala a Petr Svoboda, někdejší hokejový obránce, hráč NHL, autor vítězného gólu ve finále olympijských her v Naganu a dnes hráčský agent. 

„Máme nové akcionáře a jsme velice šťastní,“ potvrdil Patrick de Preux, předseda představenstva klubu HC Lausanne pro švýcarské médium 24 heures. Více detailů chce klub prozradit na oficiální tiskové konferenci, která má proběhnout v nejbližších dnech. 

„Něco takového se děje, zatím to ale nechci blíže komentovat,“ odpověděl na dotaz webu E15.cz Svoboda. Mediální zástupkyně podnikatelských aktivit rodiny Zdeňka a Michaely Bakalových Šárka Samková pak nechtěla věc komentovat a odkázala na připravovanou tiskovou konferenci klubu.

Sportovní branže by každopádně nebyla pro Bakalu nová. Podnikatel vlastní například licenci na belgickou cyklistickou stáj Deceuninck-QuickStep.

HC Lausanne tížil v poslední době dluh ve výši přes 10 milionů švýcarských franků. Noví akcionáři se mají dělit na klíčové a menší investory a jejich rolí má být také srovnání zmíněného dluhu. Mezi klíčové podporovatele má kromě Bakaly patřit například i ruský podnikatel Gregory Finger. 

Zprávu, na niž v tuzemském prostředí jako první upozornil web isport.cz čtěte zde