Pavel Krbec se stává šéfem pojišťovací služby Rixo

úterý, 19. května 2020, 15:50 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Generálním ředitelem online pojišťovací služby Rixo se stal Pavel Krbec.

Pavel Krbec, zdroj: Rixo

Pavel Krbec, zdroj: Rixo

V souvislosti s nedávným převzetím online pojišťovací služby Rixo skupinou EMMA Capital dochází s účinností od 19. května ke změně na pozici generálního ředitele. Dosavadního CEO Aleše Žárského nahradí Pavel Krbec. 

„Aleš Žárský má velký podíl na tom, že se služba Rixo.cz dokázala změnit ze start-upového projektu ve velmi relevantního hráče na českém pojišťovacím trhu. I díky jeho přínosu dnes představuje službu, která je svými parametry zcela unikátní,“ ocenil přínos Aleše Žárského partner skupiny EMMA Capital Tomáš Kočka. 

Nový generální ředitel Pavel Krbec přešel do skupiny EMMA Capital společně s akvizicí společnosti Rixo letos v březnu. Až dosud zde působil v roli jednatele. Předtím pracoval čtyři roky ve společnosti Home Credit International jako ředitel pro onlinovou strategii. V letech 2014–2016 působil ve švédské společnosti MTG (spolumajitel televize Prima), od roku 2008 v TV Nova. V obou společnostech zastával vysoké manažerské funkce pro oblast online vysílání.

„Na práci v nové funkci se velice těším. Věřím, že budeme schopni pojišťovací službu Rixo.cz dále úspěšně rozvíjet a postaráme se o to, aby byli naši klienti vždy pojištěni správně. Našim cílem je nabídnout lidem unikátní službu, díky které budou mít všechny pojistky uloženy na jednom místě ve své aplikaci a nebudou se muset o ně už nikdy více starat,“ řekl Pavel Krbec.

Služba Rixo zahájila činnost v polovině roku 2018 pod skupinou PPF. Od té doby obsloužila 15 tisíc uživatelů. Nedávno spustila i svou první reklamní kampaň 

-stk-