Tenisté už jedou naplno. Předpisy ale nepodceňují

Foto: Michal Unčovský
STARÉ MĚSTO - Odstupy u okénka, pan šéf pěkně ve slušivém štítu, "rozesezy" také u stolů mezi zápasy. A přímo na dvorcích po zápase místo podání rukou poklepání a uznání kvality soupeře loktem.

Na Širůchu ve Starém Městě ovšem i tak za velkého zájmu otevřeli 22. sezónu organizace Tekuza.

Karel Zálešák, zdejší guru, ředitel turnaje i hlavní občerstvovač: „Opravdu jsme si dali záležet na všech dosud platných omezujících hygienických předpisech. Myslím, ale, že si nestěžoval vůbec nikdo z 36 zapálených a natěšených hráčů v kategorii medium.“

Po lítých bojích si první body nového ročníku připsal za prvenství Pavel Stuchlík. Michal Koutný mu vzdal za stavu 0:2 na gamy. Důvod? Silné křeče. Prostě se hrálo na doraz, finalisté se dostali v počtu zápasů až k číslu šest.

Turnaje amatérů už jedou a tenisté lační. U sousedů ve Zlíně chystá v sobotu 23.5. první setkání bojovníků osvědčený Jan Nahodil. Rovněž tady je zájem velikánský.

O necelý týden později, v pátek 29. května, se ve zdejším Tenisovém klubu na Vršavě koná úvodní turnaj jeho členů a partnerů.

Ve Staré Městě teď v sobotu pokračuje seriál dalším setkáním hráčů kvality medium, hard vyznavači žlutých míčků poprvé poměří síly o týden později.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x