Svatební obřad prince Harryho a jeho snoubenky, nepříliš známé herečky Meghan Markleové, která se proslavila leda tak hanbatými scénami v seriálu Kravaťáci, sledovala snad polovina zeměkoule. Všichni si tehdy mohli důkladně prohlédnout šaty budoucí vévodkyně ze Sussexu a žasnout například nad jejím 5 metrů dlouhým závojem. Také byli svědky peprného proslovu černošského kněze Michaela Curryho (67), jenž tuto významnou společenskou událost pojal málem jako rapový koncert.

Poté, co se kamery zastavily, novomanželé – společně s dalšími členy královské rodiny, blízkými přáteli a celou řadou celebrit, zamířili nejprve do St. George's Hall na recepci, po níž se několik málo šťastlivců, pravděpodobně kolem 200 hostů, odebralo do Frogmore House na večírek. Mezi vyvolené patřili manželé Beckhamovi, herci George Clooney (59) nebo Tom Hardy (42) či moderátorka Oprah Winfreyová (66) a pařili údajně až do časných ranních hodin. Přestože byla tahle svatební party přísně uzavřená a nikdo nesměl hovořit o tom, co se na ní dělo, některé šťavnaté detaily se ven přece jenom dostaly…

Konferenciérem celého večera byl britský komik James Corden (41), což bylo bráno jako velký ústupek z tradic britské šlechty. Na něco takového totiž nebyli úzkoprsí Angličané zvyklí. O mnoho více je ale zaskočil „peprný“ projev prince Williama (37) coby svědka. Svým nečekaně rozpustilým vystoupením si prý měl ukrást celý večer jen a jen pro sebe.

Po tříchodové večeři se údajně ženich otázal hostů: „Nemůže tady někdo zahrát na piano?“ V ten okamžik se zvedl od stolu rodinný přítel Elton John (73), aby před hosty zapreludoval směsici svých nejslavnějších písniček. O další hudbu se postaral uznávaný DJ Sam Totolee.

Nikdo z hostů rozhodně neseděl, jelikož houseové skladby všechny přiměly tančit. Meghan, která honosné svatební šaty od uznávané módní návrhářky Clare Waight Kellerové (49) vyměnila za podstatně kratší a pohodlnější kousek od Stelly McCartneyové (48), si pak střihla první novomanželský ploužák se svým manželem Harrym na písničku Whitney Houstonové (†48).

K pití dostali hosté speciální, jenom pro tuhle příležitost připravené a vymyšlené drinky. Jeden z nich se jmenoval „Když Harry potkal Meghan“, což byl humorný odkaz na romantickou komedii Když Harry potkal Sally z roku 1989, v níž zazářili Billy Crystal (72) s Meg Ryanovou (58). A aby toho nebylo málo, na závěr všechny čekala rozzářená noční obloha velkolepým ohňostrojem.

Přestože pro tradicionalistické Brity je představa takovéto svatební veselice poněkud šokující, rozhodně to nebylo nic oproti Meghanině první svatbě s filmovým producentem Trevorem Engelsonem (43). Ta se totiž odehrávala na Jamajce a šlo o celovíkendovou „pařbu“. Jak se později provalilo, každý z hostů dostal od nevěsty několik vlastnoručně ubalených jointů, tedy cigaret z marihuany…

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie
256 fotografií