Miss ČR hledá krásky do letošního ročníku - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Miss ČR hledá krásky do letošního ročníku

Praha I Miss České republiky odstartovala představením tří automobilů pro vítězky. Zaměří se na charitativní projekt Počítače dětem a obnovení věhlasu jablonecké bižuterie. Národní soutěž krásy se přizpůsobila aktuální situaci a přichází s online castingy, které startují v květnu.

 

Organizátoři kladou důraz na charitativní rozměr soutěže, tradiční přátelskou atmosféru bez svazujících smluv a zajímavé zakázky i hodnotné ceny pro vítězky. Soutěž Miss České republiky je známá tím, že jako jediná soutěž nezavazuje soutěžící dívky smlouvami, přitom dívky se soutěží spolupracují další roky i po konci jejich ročníku.

 

Tradičně beze smluv ale přátelsky

„Nenutíme dívky uzavírat smlouvy, které jim další roky komplikují kariéru modelky nebo přes které si organizátoři vynucují poslušnost za pomoci sankcí. Miss České republiky raději vytváří atmosféru přátelství a vzájemné důvěry, na základě které naše soutěž již roky funguje,“ uvedl Robert Novotný, ředitel soutěže.

 

Dívky, které se probojovaly do finále, se převlékají tradičně do bílého stejnokroje a říkají si „Bílá armáda“. V rámci své letní roadshow získávají zkušenosti na workshopech a zažívají spoustu zábavy. Organizátoři finalistkám zajistí fotografie od nejlepších českých fotografů a zejména zajímavé zakázky v oblasti modelingu v České republice i v zahraničí.

 

V online castinzích jsou nové soutěžící vybírány vítězkami předchozích ročníků

Ještě před zahájením březnových castingů v Praze, Brně, Ostravě a Liberci organizátoři soutěže byli nuceni soutěž přerušit z důvodu vyhlášení nouzového stavu. Ve snaze zachovat bezpečnost všech pak přesunuli některé aktivity na internet.

 

Novinkou jsou proto online castingy, které probíhají formou individuálního video rozhovoru od května. Dívka, která vyplní online přihlášku na webu www.miss-ceske-republiky.cz, bude kontaktována vítězkami předchozích ročníků a díky porotkyním postoupí do 2. kola, z kterého budou vybírány semifinalistky. Porotkyněmi jsou  Nikola Kokyová – Miss České republiky 2019, Sára Lyčková – I. Vicemiss České republiky 2019, Dominika Benáková – II. Vicemiss České republiky 2019, Iveta Maurerová – Miss České republiky 2018.. Soutěže se mohou zúčastnit česky mluvící svobodné dívky, jejichž datum narození je 1. 1. 1992 až 15. 7. 2002, s minimální výškou 167 cm, se souměrnou štíhlou postavou.

 

Podpora charitativního projektu Počítače dětem

Miss České republiky se v ročníku 2020 zaměří na pomoc rodinám, které krize spojená s koronavirem zasáhla ekonomicky. Miss České republiky podpoří projekt Počítače dětem (www.pocitacedetem.cz), v rámci kterého stovky dobrovolníků a dárců již nyní zajišťují počítače potřebným rodinám, jejichž děti nemají počítač a nemohou studovat na dálku a vzdělávat se.

 

 Již v ročníku 2019 byl kladen organizátory velký důraz na charitativní rozměr soutěže, kdy každá z padesáti semifinalistek připravovala nominační charitativní video. Finalistky svá charitativní témata dále v rámci soutěže rozvíjely. V ročníku 2020 bude téma charity ještě více posíleno, kdy organizátoři plánují zapojit semifinalistky do spolupráce s dobrovolníky a se školami při distribuci počítačů potřebným rodinám.

 

Symbol naděje obnovy České republiky

Soutěž v roce 2020 bude opět větší, než tomu bylo předchozí rok. Potvrzují to získané tři automobily i nová mediální partnerství s celorepublikovými médii představené při zahájení soutěže.

 

„Naše soutěž posílila a teď v těžké době může pomoci v růstu ostatním. Miss České republiky podpoří nejen potřebné rodiny, ale i zasažený český průmysl a tuzemskou turistiku. Vítězky soutěže spolu s předními modelkami budou propagovat ty nejlepší šperky od návrhářů a výrobců jablonecké bižuterie na akcích v tuzemsku, a pokud nám to situace dovolí, tak i na plánovaném turné v zahraničí. Zároveň ve spolupráci se samosprávami v sérii přímých přenosů se finalistky představí v rámci srpnové roadshow. Chceme, aby Miss České republiky přinášela radost a stala se toto léto symbolem obnovy naší země,“ doplnil Robert Novotný, ředitel soutěže.

 

První přímý přenos ze semifinále se uskuteční na konci června v čestlickém aquaparku.

Zdroj: Metropol / foto: Miss ČR

Miss ČR 2019 Nikola Kokyová

I. Vicemiss ČR 2019 Sára Lyuková

II. Vicemiss ČR 2019 Dominika Benáková

Iveta Maurerová jako tvář Kolekce šperků pro Miss ČR

Tématické zařazení:

 » Kultura