Čtěte v nové ELLE: Akce Ambrosio

Alessandra Ambrosio zasvětila světu módy 23 let svého života, nachodila kilometry a kilometry pro módní titány a stala se tváří a ambasadorkou kampaní pro ty nejlepší návrhářské domy světa. Dokázala se také přizpůsobit rytmu módního byznysu a zvyknout si na něj tak, aby se udržela na pomyslném Olympu. Matka dvou dětí a úspěšná podnikatelka se svojí firmou s plavkami GAL Floripa si nyní pečlivě vybírá každý projekt, v němž se představí jako modelka. Na rozdíl od svých začátků je proto mnohem větší paní svého času.

S více než 10 miliony fol­lowerů na Instagramu máš velký vliv na dnešní mladou generaci…

Ano, a byla bych moc ráda, kdybychom si všichni uvědomili, jak je teď důležité se na chvíli zastavit a nadechnout, speciálně v této komplikované době během života za krize covid-19. Musíme se soustředit a myslet na naši planetu a společnost, na to, co je potřeba udělat, a hlavně si pomáhat navzájem. Čas je jedinečný a nám utíká příliš rychle. Je nutné všímat si maličkostí, které nás obklopují, protože právě ty jsou opravdu významné. Velmi dlouho jsme žili v omylu, v životě nejde o kvantitu, ale o kvalitu toho, co máme. Musíme být laskaví a chovat se k druhým s respektem. To není těžké. A když to budeme dělat všichni, přinese to pro lidstvo velkou změnu.

Jaký je tvůj žebříček hodnot?

Na prvním místě jsou moje děti. Jsou pro mě světlem mého života a myslím na ně neustále. Následuje zdraví, být v kondici, abych se sobě líbila a cítila se dobře, a štěstí.

Začala jsi s kariérou hodně mladá a jedna z tvých prvních titulek byla pro ELLE. Co to pro tebe tehdy znamenalo?

Můj sen se stal skutečností, protože jsem byla vždycky velká fanynka ELLE. Když jsem se uviděla poprvé na titulce časopisu, opravdu jsem si uvědomila, že být modelkou je povolání.

Co bys odpověděla své dceři, kdyby ti řekla, že chce být modelkou?

Loni byla poprvé na molu v Itálii. Byla bych nadšená, kdyby se mnou jela na fashion week do New Yorku, ale to ukáže až čas. Má mnoho zájmů a já ji bez váhání vždy podpořím. Není důležité, co si nakonec vybere.

Vždy se v těžkých situacích snažím najít alespoň kus naděje. Kéž bychom se naučili vážit si mezilidských vztahů více než technologií, až se zase vrátí všechno do normálu.

Od roku 2019 také navrhuješ pro svou značku GAL Floripa. Jak se v téhle profesní roli cítíš?

Je to projekt, který mě nadchnul, protože ho dělám se svými spřízněnými dušemi Gisele a Aline. Vše začalo v létě 2018 na brazilské pláži Floripa – odtud název značky – a první kolekce vznikla hned v roce 2019. Plavky a bikiny jsou pro nás něco jako druhá kůže. V Brazílii díky rytmu života a klimatu trávíme přes den spoustu hodin v plavkách, a proto je naší prioritou, aby se všechny ženy samy sobě líbily a cítily se pohodlně v našich návrzích. Jsme si vědomy toho, že vybrat si správně je někdy výzva, proto máme širokou škálu stylů, střihů a návrhů, jež lze kombinovat mezi sebou.

Bude GAL Floripa dále růst?

Ještě nemohu prozradit nic z naší další kapitoly, ale buďte si jisti, že bude: jsme plné nadšení a chceme, aby GAL Floripa odrážela naše osobní vnímání věcí.

V práci musíš hodně dbát na svoji postavu. Jakému sportu se věnuješ? A cvičíš pravidelně?

Po mnoha letech jsem objevila cvičení, které je efektivní a nepříliš komplikované. Moc si užívám i lekce pilates a jógy. Často chodím na procházky s dětmi a našimi psy, ale co mám úplně nejraději, je být na čerstvém vzduchu, jezdit na kole a bruslit tam, odkud je vidět pláž.

....

Více si přečtěte v červnovém čísle ELLE, které je právě na stáncích.

ELLE

ELLE PŘÍMO VE VAŠÍ SCHRÁNCE S POŠTOVNÝM ZDARMA

Nechcete přijít o nové číslo? Nechte si ho poslat domů. Výtisk vám doručíme až ke dveřím po celé České republice za stejnou cenu jako v obchodě, aniž byste museli platit poštovné. Stačí kliknout ZDE. (Akce platí pouze pro ČR.)