Že nebudu hrát? To je fuk, budu milionář, slavil Rosického parťák přestup do Barcy

jzp jzp
20. 5. 2020 8:56
Místo v základu? Radši peníze. Bývalá opora fotbalového Arsenalu a reprezentant Kamerunu Alex Song neváhá přiznat, jak důležitou roli v jeho kariéře hraje výplatní páska.
Fotbalista Alex Song v dresu Kamerunu.
Fotbalista Alex Song v dresu Kamerunu. | Foto: ČTK

Když Song v roce 2012 přestoupil z Arsenalu do Barcelony, od nových šéfů jasně slyšel, že v nabitém mužstvu nedostane tolik prostoru.

"Ale to mi bylo úplně jedno, protože jsem viděl, kolik budu vydělávat," řekl kamerunský záložník v instagramovém rozhovoru s krajanem Pascalem Siakamem, basketbalistou zámořského Toronta. "Věděl jsem, že se ze mě stane milionář."

Song byl tehdy na vrcholu kariéry. Patřil k největším oporám londýnského klubu, kde odehrál úctyhodných 215 zápasů. Nastupoval i vedle Tomáše Rosického. Z pozice spíše defenzivně laděného záložníka vstřelil deset gólů.

I díky excentrickým účesům se stal nepřehlédnutelnou postavou Gunners. Mimo hřiště mu ale dlouho něco scházelo…

"Strávil jsem v Arsenalu osm let, ale na slušnou životní úroveň jsem se dostal až v posledních čtyřech," prohlásil Song. "A to proto, že mi zvýšili plat, ale zároveň jsem si uvědomil, kolik peněz jsem promrhával. Když jsem se k týmu poprvé připojil, bral jsem týdně 15 tisíc liber (v současném kurzu skoro půl milionu korun, pozn. red.)."

Na hráčově účtu nezůstaly dlouho.

"Chtěl jsem se poměřovat s velkými kluky. Dokázal jsem nakupovat naprosto kdekoliv a zažil jsem šílené večírky," prozradil Kamerunec.

A přidal konkrétní historku: "Šel jsem na trénink a najednou jsem uviděl Thierryho Henryho, jak přijíždí v úžasném autě. Řekl jsem si, že za každou cenu musím mít stejné, takže jsem šel do obchodu a koupil si ho taky." Brzy ale zjistil, že udělal chybu: "Po dvou měsících jsem to auto musel vrátit, protože jsem utrácel všechny peníze za benzín. Řekl jsem jim, ať mi dají toyotu."

Peněženka rozhazovačného záložníka však nadále krvácela.

"Celkově jsem v Arsenalu nedokázal ušetřit ani sto tisíc liber (zhruba tři miliony korun). A to si lidé mysleli, že už musím být milionář," doplnil 32letý Song.

Milionářem se zřejmě stal až v Barceloně, kde si polepšil na týdenní plat 70 tisíc liber (přes dva miliony korun). Po herní stránce ale tolik nezářil. Za Katalánce vstřelil jediný gól a dva roky ze čtyř strávil na hostování v londýnském West Hamu.

Pak zamířil do ruské Kazaně.

Ve stávající sezoně nastupoval za švýcarský Sion, ale před dvěma měsíci dostal v souvislosti s pandemií nového typu koronaviru vyhazov, neboť odmítl přistoupit na snížení platu.

 

Právě se děje

Další zprávy