2. dubna 2020 • 19:35

Rozkol v ruském biatlonu. Sportovci žádají rezignaci šéfa, ten ji odmítá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf ruského biatlonu Vladimir Dračev čelí výzvám, aby rezignoval na funkci. Čtyřiadvacet tamních sportovců a trenérů mu v dopise dává za vinu nedodržení slibů, že biatlon vyvede z krize a napraví jeho pošramocenou pověst. Dračev, čtyřnásobný mistr světa, je v čele svazu od května 2018. Mandát mu vyprší příští rok.



Rusko po skandálu se státem řízeným dopingem přišlo v prosinci 2017 o status řádného člena v mezinárodní unii IBU. Je pouze provizorním členem bez hlasovacího a volebního práva. Ruští reprezentanti se nicméně mohou účastnit závodů včetně Světového poháru či mistrovství světa.

Signatáři dopisu proto Dračevovi vyčítají i to, že pod jeho vedením se svazu nepodařilo plné členství obnovit. A že v tamním biatlonu není dobrá atmosféra a problémy se naopak zhoršují. „Nemyslíme si, že si zasloužíte důvěru biatlonové rodiny,“ píše se v dopise, který podle agentury TASS podepsali například olympijští šampioni ze 70. a 80. let Alexandr Tichonov a Anatolij Aljabjev.

Dračev rezignovat odmítl. „Vždycky se najde spousta lidí, kteří se radují z neúspěchu,“ prohlásil. „Měli by raději pomáhat. Když se daří, tak každý tleská, ale když ne, tak se stáhne a řekne, že s tím nemá nic společného,“ dodal.

Rusům se sezona nepovedla a nezaznamenali žádné výrazné úspěchy. Další ránu jim pak zasadila aféra během únorového mistrovství světa v Anterselvě, když italská policie kvůli podezření z dopingu Alexandra Loginova prohledala ruským biatlonistům hotel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud