27. dubna 2020 • 15:39

Přepadení Kvitové znovu před soudem. Ten nejvyšší převzal dovolání

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trest za přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě přezkoumá Nejvyšší soud. Před týdnem převzal dovolání spolu se spisem, vyplynulo z justiční databáze InfoSoud. Na případ dnes upozornila Česká televize. Vrchní soud v Olomouci letos v lednu zvýšil odsouzenému Radimu Žondrovi trest z osmi na 11 let vězení.



Krajský soud v Brně původně Žondru potrestal za těžké ublížení na zdraví. Odvolací soud na žádost žalobce překvalifikoval jeho jednání na loupež s přísnější trestní sazbou v rozpětí 10,5 až 16 let, a to s ohledem na jeho předchozí trestnou činnost. Žondra vinu opakovaně popřel. Máte o rozsudku pochybnosti? Zapojte se do diskuze ZDE. 

Podle odvolacího senátu není o Žondrově vině pochyb, svědčí proti němu řada důkazů včetně výpovědi napadené tenistky. Rozhodnutí Nejvyššího soudu lze s ohledem na průměrnou délku řízení očekávat za několik týdnů až měsíců.

Incident se odehrál v prosinci 2016. Pachatel se do bytu dostal pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle a kontrolu teplé vody. Když mu tenistka v koupelně pustila vodu, útočník jí přiložil zezadu na krk nůž, který Kvitová chytila oběma rukama. Muž nakonec odešel z bytu s 10.000 korun, které mu nabídla.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka při potyčce s útočníkem utrpěla řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu. Absolvovala čtyřhodinovou operaci a na turnaje se vrátila po téměř půlroční pauze.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana, deník Sport, 25. dubna Titulní strana, deník Sport, 25. dubnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud