20. 5. 2020

Novinka pod lupou: Hightown (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hightown
Žánr drama, krimi
Stanice Starz
Premiéra 17. 5. 2020
Vysílání neděle, 22:00
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jackie pracuje u námořnických policejních jednotek, ovšem nedá dopustit na svůj volný životní styl, který tvoří velké párty, alkohol, drogy a nová holka v posteli každý večer. Její život se změní v momentě, když na pláži objeví tělo mrtvé ženy – další oběť opiové epidemie v Cape Codu. V důsledku tohoto traumatu se Jackie rozhodne učinit první krůčky k nápravě a střízlivosti. Brzy ale přijde na to, že je pouze na ní, aby vyřešila vraždu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem asi jedna z mála, kterou zprávy o tomto projektu nechávaly naprosto v klidu. Plakát to má pěkný, obsazení taky, ale seriály s drogovou tematikou prostě nevyhledávám. A tady už samotný název napovídá, jak seriál bude vypadat. Nebo to jsem si alespoň myslela, než jsem s lehkou nechutí přistoupila k pilotu.

Nakonec mě ale čekalo docela příjemné překvapení. Netvrdím, že se seriál zařadí mezi moje srdcovky, to asi ne. Ale pilot, ač měl 54 minut, utekl rychle a bavil mě. Drogy tu jsou, ale není to jen o nich. Stejně důležitá je i kriminální složka, stejně jako psychologická stránka, která rozvíjí stav mysli hlavní hrdinky.

Moc se mi líbila scéna u psycholožky nebo nějaké podobné pracovnice, kdy hrdinka prošla fázemi lhostejnosti, sebezapření, drzostí, obhroublostí, a postupně se dostala až k naprostému volnému toku zoufalství a sním spojených emocí.

Samozřejmě musím vyzdvihnout hudbu. I když ji většinou v seriálech moc nevnímám, tady se ozývala energická moderní hudba, která doplňovala nejen ukazované párty, ale i celkovou atmosféru pilotní epizody. Rozhodně jsem po pilotu nalákaná na další díly a zvědavá, jak se příběhy jednotlivých postav budou vyvíjet dál.

  • příjemné překvapení i pro nefanouška žánru
  • hudba
  • výběr herců
  • pohovor v léčebně
  • pilot nedokázal ukrást pozornost na 100 %
  • do dalších dílů vyloženě nespěchám
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál jsem narazil, když jsem nadcházejícím novinkám doplňoval plakáty a musím říct, že plakát na Hightown je podle mě prostě luxusní, takže jsem si hned šel pustit trailer. Následovalo přidání do Watchlistu a už zbývalo jen si počkat na premiéru pilotního dílu.

Hlavní zápletka ohledně drogově závislé pařmenky, která je taky „vládní agentka“ je docela zajímavá. Označení „vládní agentka“ jsem dal do uvozovek z toho důvodu, že pracuje pro agenturu, která dohlíží na rybáře, aby nechytali mladé a březí jedince… To už tak zajímavě nezní, co? Postupně se ale zaplete i do něčeho mnohem většího.

Z obsazení jsem samozřejmě poznal Monicu Raymund, která zde hraje onu hlavní problémovou hlavní hrdinku Jackie Quinones, tuto herečku samozřejmě určitě většina z vás zná jako Gabrielu Dawson z Chicago Fire a pravděpodobně jste zde právě kvůli ní. Taky jsem poznal Amauryho Nolasca, které ho jsme naposledy mohli vidět jako usměvavého agenta Mika Alvareze v seriálu Deception (Mistr iluze), zde se jeho postava však nachází na druhé straně zákona.

  • příběh
  • Jackie Quinones (Monica Raymund)
  • Frankie Cuevas (Amaury Nolasco)
80 %
Mé hodnocení
Micuda98

Je to nezvyk vidět hasičku Monicu Raymund v roli bezstarostné pařmenky, u které jsou alkohol, drogy a holky na denním pořádku – ale je to dobrý nezvyk. Především oceňuji to, že její postava je netradiční. Jackie tady v podstatě dostává roli chlapa. Chlastá, paří, každou noc je v posteli s jinou holkou a vytahuje se svou policejní prací, kterou samozřejmě přikrášluje. Je to nedokonalá, neotřelá ženská postava, kterou na své obrazovce často nevidím a to se mi líbí. Na druhou stranu ten Abruzzo je šíleně otravný a doufám, že ho tak napsali schválně, protože ho určitě budu nesnášet celou sérii.

Pilot v podstatě představuje Jackie, P-town a velmi pomalu, velmi lehce nás uvádí do hlavní zápletky. Opravdu nic moc jsme se zatím nedozvěděli. Viděli jsme vraždu, objevení těla a následně nějaké nastínění různých vztahů a propojení. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál, protože téma policie v boji proti drogám tady bylo už mnohokrát a očekávala jsem něco trochu jiného. Zatím, co mě na tom nejvíc láká, je prostředí, kde se seriál odehrává a taky působí komorněji, nejsem zahlcena mnoha postavami a ty mají více prostoru představit se.

Rozhodně doporučuji si po zhlédnutí pilotu znovu pustit to intro. Je fakt skvěle udělané a člověk ho ocení víc, když už rozumí tomu vizuálnímu propojení.

  • nezvyklá hlavní postava
  • prostředí
  • balící hláška „Found a dead body today, wanna buy me a drink?“ / „Našla jsem dnes mrtvolu, pozveš mě na drink?“
  • policie vs. drogový gang
70 %
Mé hodnocení
Matuush
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
andromache

andromache

Můj názor viz tady :D. Jako ten policajt je strašně otravný, takže doufám, že ho uvidíme spíš minimálně....
před 3 roky
Matuush

Matuush

Já, já! Tady, tady! 🙋‍♀️ Dej sem toho bludišťáka!!
před 3 roky
andromache

andromache

Tak máš jednoho imaginárního bludišťáka :D. Skutečného bohužel nemám :D.
před 3 roky
Další články k tématu