V pondělí vyjely do teplických ulic poprvé nové trolejbusy
Foto: archiv města
Teplice

Teplice – Vloni slibovaná pětice nových parciálních trolejbusů Škoda 32Tr byla nasazená v pondělí 18. května do městské hromadné dopravy v Teplicích. Na nákup nových vozů uvolnilo vedení města částku ve výši téměř 80 miliónů korun. Trolejbusy byly vyrobené ve společnosti Škoda Electric, která je předala už v březnu, což bylo s téměř půlročním předstihem oproti termínu v kupní smlouvě.

Jedná se o moderní vozy, které poskytují komfort jak pro cestující, tak i pro řidiče. V jejich výbavě nechybí klimatizace v celém prostoru nebo kamerový systém, který obsáhne celou část pro cestující, ale také prostor před a za vozidlem. Jakub Číže z odboru dopravy teplického magistrátu uvedl, že vozům byla přidělená čísla 506 až 510. Nasazené budou v pracovních dnech, do pátku 29. května, na linkách 104 a 106. Večer a o víkendech pak na linkách 104, 107 a 113.

„Od soboty 30. května se s ohledem na začátek výlukového provozu MHD Teplice přesunou tyto nové trolejbusy v pracovních dnech na linky 101, 102, 106 a 108. Večer v pracovní dny a o víkendech, se pak budou objevovat na všech trolejbusových linkách,“ upřesňuje Číže. Jak dodává, nové vozy, společně s předchozí peticí parciálních trolejbusů Škoda 30Tr a pěticí dalších, které město plánuje pořídit v roce 2021, zajistí stoprocentní provoz městské hromadné dopravy v Teplicích. Z ulic lázeňského města by tak měly zmizet veškeré autobusy se spalovacími motory. Zvýší se tím kvalita cestování a současně dojde ke snížení zátěže na životní prostředí.

Vloni v říjnu obohatil vozový park městské hromadné dopravy i kloubový trolejbus Škoda 33Tr, který byl po 11 letech prvním kloubovým trolejbusem v Teplicích. Zajímavostí je, že se jedná se o jediný kus na světě. Další nákupy vozů tohoto typu už ale město podle primátora Hynka Hanzy neplánuje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru