20. května 2020 • 09:47

Lieser českou golfovou jedničkou! Rival Matuš chodí na stavbu…

Autor: ČTK, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Ondřej Lieser vyšel vítězně z exhibiční jamkovky s podtitulem výzva o českou golfovou jedničku. V souboji nazvaném Tipsport Golf Challenge porazil na hřišti Ypsilonka u Liberce Stanislava Matuše na osmnácté jamce a získal sto třicet tisíc korun. Poražený dostal dvacet tisíc.



„Že bych teďka všude chodil a říkal, tady máte výsledek, jsem česká jednička, tak to ne. Jsem rád, že to bylo zrovna se Standou a že jsme si mohli zahrát soutěžní kolo mimo sezonu, což teďka máme,“ připomněl Lieser, že kvůli opatřením proti koronaviru je golfová sezona přerušena a hráči mohou pouze trénovat.

Matuš trénuje jen hodinu dvě až po práci a občas si zahraje pro charitativní účely. Snaží se živit na brigádách, třeba ve stavební firmě u známého. „Vytáhli zedníka po dvou měsících z práce, takže já jsem byl dobrej,“ řekl Matuš. „Jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Pokusím se Ondru obrat o nějaký peníze doma na Zbraslavi. Vyhrál domácí a tak to má být,“ uvedl s tím, že Lieser je liberecký rodák.

V jamkovce vedl jen Lieser, a to hlavně díky chybám soupeře. Zdálo se, že souboj brzy skončí, protože Lieser po deseti jamkách vedl už o čtyři. Matuš ale duel ještě zdramatizoval třemi birdie na čtyřech jamkách a na patnáctce srovnal krok. „To byl záblesk. Aspoň to neskončilo tak brzo a diváci se déle bavili,“ řekl.

Lieser se snažil zůstat klidný. „Standa tam zahrál krásný jamky, krásný rány. Říkal jsem, šetři síly a temperament a nějak jsem hrál pary,“ usmál se Lieser.

Rozhodnutí padlo na čtyřparové šestnáctce. Matuš poslal drajv do bunkeru a druhou ranou byl na hraně greenu. Lieser naopak zahrál skvěle a druhou ránu poslal na dva metry od vlajky. „To byla rána dne,“ pochvaloval si.

Sedmnáctou jamku Lieser vyhrál, Matuš musel na poslední riskovat a znovu chyboval z týčka. I osmnáctku tak ovládl Lieser a radoval se z triumfu. „Po pauze to bylo náročné fyzicky i psychicky, nejsme moc rozehraní a turnajová rutina chybí. Byl to veliký boj, naštěstí jsem z toho vyšel jako vítěz,“ řek Lieser.

Profesionální turnaj by si mohli zahrát v dohledné době alespoň doma. Tuzemská Czech PGA Tour by měla začít 16. června v Hluboké nad Vltavou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud