TOPlist

Futuristické brýle Apple Glass možná uvidíme už letos. Víme, kolik budou stát

Apple Glasses AR

Informátor Jon Prosser v tomto týdnu zveřejnil informaci, že viděl naživo chytré brýle od Apple a ohodnotil jejich vzhled jako pekelně elegantní. Včera večer jsme se od stejného člověka dočkali další smršti zajímavých informací.

Apple Glass: elegantní prodloužená ruka iPhonu

Brýle se údajně budou jmenovat jednoduše Apple Glass. Bude je možné použít s integrovanými skly, avšak uživatelé s dioptrickou vadou budou moci skla za příplatek vyměnit za dioptrická. V brýlích nebude instalován žádný výpočetní hardware, ve všem se budou spoléhat na spárovaný iPhone. Vůbec bychom se však nedivili, kdyby souprava spolupracovala i s ostatními produkty Apple, zejména s hodinkami Apple Watch.

Apple plánuje brýle uvést buď ve čtvrtém kvartále letošního, nebo v prvním kvartále příštího roku. Co je důležité, Apple nechce z pochopitelných důvodů chystanou novinku odbýt pouze tiskovou zprávou, ale uvést ji jako „One more thing“ na klasické keynote s přítomností novinářů. Jablečné brýle ovšem nepůjdou ihned do prodeje, veřejnost se jich dočká přibližně o rok později. Brzké uvedení má být pravděpodobně ukázkou pro vývojáře, kteří by měli Apple Glass vdechnout život ještě před zahájením jejich prodeje.

apple glass

Překvapivě jsme se dozvěděli i cenu Apple Glass, která má atakovat hranici 499 USD (asi 12 500 korun bez DPH), což zní na Apple jako zajímavá nabídka.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku