21. května 2020 • 15:45

V první a druhé lize pět střídání! Dohrávka v Teplicích ale ještě na tři

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace schválil zavedení pěti místo dosavadních tří střídání v zápasech první a druhé ligy, které řídí. Úpravu pravidla v Česku pak ve čtvrtek potvrdil také výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Dočasná novinka bude platit od příštího týdne.



Sobotní dohrávka 23. ligového kola mezi Teplicemi a Libercem, která otevře obnovenou sezonu profesionálních soutěží po koronavirové přestávce, se bude hrát ještě v běžném režimu maximálně tří střídání na každé straně. Restartovaný ročník první a druhé ligy se naplno rozběhne na začátku příštího týdne.

Souhlasíte se schválením pěti střídání? Napište svůj názor do diskuze

Světová federace FIFA spolu s mezinárodní pravidlovou komisí IFAB před necelými dvěma týdny umožnily zavést revoluční změnu vzhledem k nabitému kalendáři, který celky čeká po uvolnění koronavirových opatření a opětovném rozehrání soutěží. Týmy budou moci využít pět střídání a šesté v případném prodloužení. Novinku je zatím možno zavést v soutěžích, které skončí do 31. prosince.

V první a druhé lize pět střídání! Dohrávka v Teplicích ale ještě na tři
V první a druhé lize pět střídání! Dohrávka v Teplicích ale ještě na tři

Aby změna pravidla příliš nezdržovala a nenatahovala zápasy, budou mít mužstva na pět střídání k dispozici stále pouze tři „okna“ a pauzu mezi oběma poločasy.

První a druhá liga v Česku se stejně jako drtivá většina soutěží po celém světě zastavily před polovinou března. Většina zemí plánuje dokončit stávající sezonu, což přinese zhuštěný zápasový program a možné zvýšené riziko zranění.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud