Od 4. května 2020 kvůli výstavbě chodníku na ulici Petřvaldská v oblasti ulice Osadnická v Havířově-Šumbarku platí pro řidiče projíždějící v této lokalitě po komunikaci Petřvaldská dopravní omezení.  

V Dole Darkov začali hygienici v pondělí s plošným testováním všech zaměstnanců.
Důl Darkov: 113 nakažených, podle hygieniků ještě přibudou nákazy v rodinách

První ze dvou etap výstavby chodníku je dokončena. „Během této etapy byly dokončeny výkopové práce pro konstrukční vrstvy chodníku, hotovy jsou také napojovací části nového chodníku ze zámkové dlažby na stávající chodníky. Aktuálně se pracuje na nových silničních obrubnících a sjezdech k rodinným domům,“ upřesnil průběh prací referent oddělení investic odboru územního rozvoje Jiří Vinklárek.

Druhá etapa odstartuje zítra 21. května a potrvá do 19. června 2020. "Upozorňujeme řidiče, že po tuto dobu bude v lokalitě prováděné stavby ulice Petřvaldská uzavřena úplně. Během druhé etapy bude zajištěn bezpečný průjezd pouze autobusům MHD a vozidlům IZS. Objízdná trasa pro ostatní dopravu bude řádně vyznačena přechodným dopravním značením," dodává mluvčí havířovského magistrátu Michaela Adamcová. 

Dům v havířovské čtvrti Šumbark, kde v pondělí (18. května) odpoledne došlo k požáru, 19. května 2020. Zemřely při něm dvě malé děti.
Tragický požár v Havířově: rodinu hlídala radnice, u hasiče se potvrdil covid-19
V Kotulově dřevěnce v Havířově, která je chráněnou památkou lidové architektury, už vyhlížejí první letošní návštěvníky.
OBRAZEM: Vysmejčeno, Kotulova dřevěnka v Havířově začne vyhlížet návštěvníky