Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hlavu pohřešované Wilmy (†17) našli zabalenou v alobalu v domě jejího ex: Muž vinu popírá

Autor: rc - 
20. května 2020
21:50

Wilma Anderssonová si šla ke svému expříteli Tiškovi Ahmedovi Šabázovi vyzvednout své věci. Domů se už nevrátila. Po sedmnáctileté dívce se začalo pátrat. O několik dní později strážci zákona našli v bytě třiadvacetiletého muže stopy krve, její věci a posléze i její hlavu zabalenou v alobalu a schovanou v cestovní tašce! Rodák z Iráku byl obviněn z vraždy, ovšem vinu stále popírá.

Švédsko, které patří podle informací britského deníku Daily Mail mezi nejbezpečnější země světa, minulý rok paralyzovala brutální vražda sedmnáctileté Wilmy Anderssonové. Pohledná blondýnka si šla vyzvednout své věci ke svému expříteli Tiškovi Ahmedovi Šabázovi. Ovšem domů se už nevrátila.

O tři dny později, 17. listopadu, bylo po zmizelé dívce vyhlášeno pátrání. Stovky dobrovolníků se přidaly k pátrání, aby se našla živá a zdravá, ovšem pátrání dopadlo tragicky. O čtrnáct dní později vyšetřovatelé v bytě třiadvacetiletého muže našli kus dívčina těla.

Na podlaze byly nalezeny stopy krve a DNA Wilmy na obřím kuchyňském noži. Nakonec v cestovní tašce byla nalezena její hlava zabalená v alobalu a oblepená lepící páskou. „Z neznámého důvodu si podezřelý ponechal část těla a zbytku se zbavil,“ uvedla policie.  Žalobci navíc tvrdí, že Wilmu nezavraždil okamžitě, ale podrobil ji „opakovanému násilí.“

Zbytek dívčina těla se nenašel. Pátrání po ostatcích stále pokračuje. „Chceme najít naši dceru a sestru. To, čím si procházíme, je naprosto nelidské, takže nepřestávejme Wilmu hledat,“ naléhá na veřejnost dívčina zoufalá matka, která doufá, že bude moci svou dceru důstojně pohřbít.

V bytě Šabáze se našly nejen ostatky těla a její DNA, ale také její věci. Kabelka a kabát měly stále viset v šatníku. Nicméně rodák z Iráku, který v roce 2014 získal švédské občanství, vinu popírá. „Zapomínáte, že je to dívka, kterou miluji, a že žiju svůj život spořádaně,“ brání se podle Daily Mail Šabáz. Jeho sousedé však měli vyšetřovatelům dosvědčit, že slyšeli v inkriminovaný čas dívčin křik linoucí se z jeho bytu. Soud s ním nadále pokračuje.

PPP150W ( 21. května 2020 00:52 )

V článku se vyskytla drobná, leč podstatná chronologická chybička. Psát o švédsku jako o nejbezpečnější zemi je třeba v minulém čase. A to přesně do té doby, než se naivně otevřelo arabským nájezdníkům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání