InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čtení se Zauzlínou

    pátek 24.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech

  • Petr Maurenc: Gladiátoři - výstava

    pátek 24.5 18:30 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Choustníku zastupitelé jednali pod venkovní pergolou

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

CHOUSTNÍK – Ve středu 20. května v podvečer se konala v Choustníku schůze zastupitelstva. Zastupitelé a občané se sešli ve venkovní pergole u hřiště. Zastupitelé odsouhlasili snížení příspěvku pro základní školu. „V režimu limitu na počet žáků ve třídě dostane naše obec příspěvek na základní školu od Jihočeského kraje. Jedná se o částku 540 tisíc korun. Uvolněné prostředky z našeho rozpočtu, které bychom jinak dali na provoz základní školy, jsme mohli použít opět na školu. Pořídili jsme v základní škole novou elektroinstalaci, zářivky, světelná tělesa v šesti třídách, zednické práce a výmalbu,“ zmínil starosta obce Jan Kubart.

 

„Podporujeme naši základní školu, protože chceme v obci udržet školu od prvního do devátého ročníku, tedy první i druhý stupeň. Ne všem obcím se to daří. Někde mají pouze první stupeň," dodala k tomu zastupitelka Veronika Jakeš.

V bodu různé Jan Kubart shrnul úspěšné žádosti o dotace v loňském roce, například na prodloužení vodovodu, prodloužení rozvodu plynu a také na tenisové kurty.

„Letos se neví, jak to bude. Paní ministryně Alena Schilerová nám říká, abychom zatím neplašili, že snížení příjmu do rozpočtů nebude nijak velké. Ale domnívám se, že přesto ke snížení kolem 20 procent může dojít. Nikdo zatím nechce říci nic přesného. Podali jsme žádost o dotaci na odbahnění rybníka a na hřiště u školky. Uvidíme, jak to dopadne," sdělil starosta Jan Kubart.

Jednání zastupitelstva bylo rychlé a stručné. Pod pergolou se sešlo také kolem deseti občanů. 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Panoptikum

    Vloženo 21.5.2020 11:31:24

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace