21. května 2020 • 09:23

Jágr utřel Slováky. Buď jako Messi! A hryzni se do jazyka, zlobí se legenda

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt pandemie koronaviru, dřepělo by hokejové Česko před televizními obrazovkami a fandilo národnímu týmu na MS ve Švýcarsku. A v sobotu by bylo extra rušno, reprezentace se měla utkat v rámci "lausannské" skupiny A se Slovenskem. Jaromír Jágr proto nelenil a na svou facebookovou stránku Hokejová rodina napsal k federálnímu derby komentář. Tentokrát ale ikonická "68" mírně přestřelila.



Cílem Jágrova příspěvku bylo dostat do povědomí charitativní akci s názvem Repreduel, kterou připravily pro fanoušky a hráče hokejové svazy obou zemí. Více o celé akci čtěte ZDE>>> Záměrem bylo prodat co nejvíce lístků v ceně 55 Kč na pomoc seniorům, dětem a zdravotním sestrám.

Bohužel humorně psaný post plný smajlíků měl i vedlejší efekt. O co šlo? „Za normálních okolností bychom hráli na mistrovství světa se Slováky a určitě bychom jim to nandali. Ale asi by to bylo těsný, není mi dvacet,“ uvedl 48letý forvard a majitel Kladna na svém facebooku. A oheň byl na střeše.

Jaromír Jágr má o výsledku neuskutečněného zápasu Čechů se Slováky na MS ve Švýcarsku jasno...Foto facebook.com

„Jágr byl pan hokejista, ale toto by si neměl dovolovat,“ reagovala slovenská hokejová legenda Josef Golonka pro server pluska.sk. A bývalý československý reprezentant, majitel dvou stříbrných a dvou bronzových medailí z MS, dále pokračoval.

„Sportovní historie zná víc velkých hráčů, ale nezažil jsem, že by se v takovém duchu někdy vyjádřili Beckenbauer, Jordan nebo Messi. Jestli nemá Jágr respekt vůči jakémukoli soupeři, měl by se raději zahryznout do jazyku,“ vzkázal 82letý rodák z Bratislavy.

 

Na Jágrově stránce, kterou má v oblibě 706 646 fanoušků, vzbudil příspěvek bouřlivou diskuzi, která ke čtvrtečnímu ránu čítala přes dvě stovky reakcí. Někteří s dvojnásobným šampionem Stanley Cupu a majitelem 1733 startů v NHL souhlasili, jiní nikoliv.

„Pane Jágr, Jozka se nikdy nepovyšoval narozdíl od Vás. Třeba když nás Slovensko porazilo v semifinále MS 2012 a bralo bronz. Co si dokazujete? Ještě že se šampionát nehraje, možná by vzájemné utkání dopadlo obráceně," napsala třeba jedna z českých fanynek.

Každopádně Jágrova tvrzení má oporu v historické bilanci, k zatím poslední vzájemné konfrontaci došlo na šampionátu v Kodani a menším městě Herningu v roce 2018 v základní skupině, kdy o výhře českého týmu 3:2 v prodloužení rozhodl Dmitrij Jaškin.

Za posledních pět světových šampionátů Češi prošli do čtvrtfinále pětkrát, zatímco Slovensko ani jednou. V roce 2014 v Minsku k vítězství 3:2 v prodloužení nad naším východním sousedem pomohl vyrovnávací brankou z 58. minuty právě Jágr.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana, deník Sport, 21. května Titulní strana, deník Sport, 21. květnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud