Známý podnikatel: Kdo nemá peníze na tři měsíce, ať nepodniká

21.05.2020 10:49

Podle průzkumu veřejného mínění českým občanům ČR vadila mnohem víc zavřená kadeřnictví než zavírání hranic. Co si o situaci holičů a podnikatelů obecně myslí první známý český barber Petr Kožíšek? Zdá se, že ho koronavirus vůbec nevyvádí z míry. ,,Osobně si myslím, že tahle epidemie náš obor částečně pročistí,“ říká holič pro Reflex a dodává: „Barbershop je dnes na každém rohu a ve výsledku dělá barbera každý, kdo si na ruku nechá vytetovat břitvu“.

Známý podnikatel: Kdo nemá peníze na tři měsíce, ať nepodniká
Foto: ilustrační foto
Popisek: Kadeřnictví

Tomáš Kožíšek provozuje tři prestižní barbershopy, dva v centru Prahy a jeden na Smíchově. Jeho rukama prošla spousta vysoce postavených hlav, včetně kuvajtského šejka a Václava Klause. Jak se vyrovnává se současnou nelehkou situací v souvislosti s koronakrizí? Jeho názor je nekompromisní, říká: „Podle mého nemá stát pomáhat podnikatelům, ale lidem, kteří umírají hlady.“

Anketa

Schvalujete práci Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 19920 lidí

„Podnikatel, který nemá finanční rezervy minimálně na tři měsíce, by vůbec neměl podnikat,“ prohlašuje kategoricky i v okamžiku, kdy ho celá karanténa vyšla na jeden a čtvrt milionu korun. Strach o budoucnost  se ale projevuje i u něj. „Obavám se, že spousta lidí přišla v souvislosti s koronavirem o práci a teď budou muset šetřit.“

I on je, během své práce, vyzbrojen ochranným štítem a rouškou, tyto opatření však považuje za nesmyslná. ,,Je to blbost - jako všechno, co vymyslí nějaký úředník od stolu,“ prohlásil.

Ve svých podnicích nabízí klientům zážitek klasického anglického barbershopu, tedy žádné rychlé laciné ostříhání. V závěru rozhovoru stačil ještě s úsměvem zavzpomínat na svá učňovská léta: „Stačilo prakticky před jakoukoliv holkou říct, že se učím na kadeřníka a hned chtěla ostříhat - a to se nedá dělat na ulici, k tomu je třeba zajít někam domů,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…