ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Generálním manažerem Kanonýrů bude od června Ondřej Riebauer

Čtvrtek, 21. května 2020 07:40

Petra Šikolu, který po jedné sezoně u Kanonýrů na vlastní žádost odchází do soukromého sektoru, nahradí od 1. června Ondřej Riebauer. Tedy muž, jenž je s klubem velmi úzce spjat – čtyři roky zde hraje, byl tu i trenérem A-týmu a třeba v uplynulé sezoně se stal nejproduktivnějším kladenským hráčem v 1. lize.

Generálním manažerem Kanonýrů bude od června Ondřej Riebauer (Foto: Kanonýři Kladno)

Ondřej Riebauer se teď posouvá do vedení klubu, zůstane však i hráčem, který se pokusí přímo na hřišti dostat Kanonýry do nejvyšší soutěže. „V první řadě bych chtěl poděkovat Petrovi za jeho působení u nás. Už když na podzim přicházel, měli jsme gentlemanskou dohodu, že kdyby dorazila z jeho oboru nabídka, která se nedá odmítnout, pustíme ho. A stalo se tak. Těší mě, že se pod ním podařilo klub organizačně stabilizovat a myslím, že nám předal ze sebe to nejlepší, co mohl,“ říká předseda oddílu Zdeněk Jirák. 

„Příchod Ondry Riebauera může působit jako překvapivý krok, ale je v naší organizaci už čtyři roky a my ho od začátku vnímáme jinak než většinu hráčů. Počítali jsme, že se po konci hráčské kariéry zapojí do chodu klubu a nyní jsme si vyhodnotili, že ten moment už nastal. Ohromně se na tu spolupráci těším, protože už teď nás zásobuje mnoha nápady a je z něj cítit velká energie a zapálení do práce.“ Jak už Jirák zmínil, Šikola do role generálního manažera nastoupil loni v listopadu po téměř 20 letech v oboru pojišťovnictví. A právě do této branže se teď i vrací. Bude vedoucím oddělení pro správu globálních pojistných programů u společnosti Colonnade. Když se ohlíží za svým působením u Kanonýrů, sportovní terminologií ho označí za remízu. „Především mu chyběla ta tečka, k níž jsme směřovali a které jsem věřil. Z jedné strany se klub od loňského podzimu nesporně posunul. Jak sportovně, tak z pohledu manažerského řízení i z hlediska zázemí. Třeba teď sedíme v nové kanonýrské kanceláři, kde sídlí celý manažerský tým. Ten se výrazně obměnil a doplnil. Lépe vypadají i naše prostory v hale BIOS. Zkrátka další sezonu klub zahájí v jiné kondici. Na druhou stranu k úplné spokojenosti je třeba ujít ještě kus cesty,“ ví Šikola.

Ten je zároveň nadšený, že jeho nástupcem je právě Riebauer, který v sobě „kombinuje znalost florbalu i profesní zdatnost“. V létě 32letý Riebauer se ve florbale pohybuje už 25 let. Začínal s ním na základní škole, nejvyšší soutěž okusil ve čtyřech různých klubech – Bohemians, Future, Tatranu, kde v roce 2015 získal titul, a na Kladně. V posledních pěti letech pak pracoval na manažerských pozicích v oblasti obchodu a projektového managementu. „Nabídky stát se generálním manažerem Kanonýrů si velice vážím, protože ji vnímám jako velkou příležitost uplatňovat své silné stránky a zájmy v profesním životě. Ve florbale se pohybuji téměř celý život a vždycky jsem ve skrytu duše doufal, že se mu budu moct věnovat naplno. A Kladno mi k tomu teď otevřelo dveře. I přes okolnosti s pandemií jsem dlouho neváhal, a když jsme se s vedením dohodli na podmínkách, které dávají oběma stranám smysl, nebylo víceméně co řešit,“ popisuje Riebauer. 

Ten už v minulosti pomáhal vedení Kanonýrů s hráčskými přestupy, výrazně se angažoval i v loňském příchodu trenéra a sportovního ředitele Jana Pazdery, se kterým se velmi dobře zná z angažmá ve Future. „I když Ondrův příchod může působit jako nenadálý, je to vlastně jen přirozený krok dál. Má jasný názor na spoustu věcí, které se v klubu dějí. Rovněž má ohromnou chuť si dovytvořit ucelený obraz o jeho fungovaní a je znát, že nechce jít jen po povrchu poznávání. I ostatní hráči ho berou jinak, je v kabině jejich vůdcem,“ říká o Riebauerovi předseda Jirák. Nový generální manažer zůstane i dál v roli hráče, protože je jednou z klíčových person mužstva. Už dopředu ale s úsměvem uklidňuje své parťáky, že pro ně se nic nemění. „Mohou být úplně v klidu, protože jejich šéfem bude dál Honza Pazdera jako trenér a sportovní ředitel. Já budu zodpovědný za organizačně-manažerský úsek.“

Autor: Robert Sára



  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra