VÍME PRVNÍ: Místní lídr Joukl patnáctý, v čele ČSSD ho nahradí předseda Škaryd

Sociální demokraté na Vysočině budou schvalovat kandidátní listinu pro krajské volby. Ve stranických primárkách loni na podzim porazil Libor Joukl starostu Chotěboře a okresního předsedu ČSSD Tomáše Škaryda. Pak promluvilo do sestavování kandidátní listiny krajské předsednictvo ČSSD Vysočina. A Libor Joukl se najednou ocitl na patnáctém místě krajské kandidátky. Joukla „přeskočil“ okresní předseda ČSSD Tomáš Škaryd i další sociální demokrat Bohuslav Kůrka.

Patnácté místo lídra Joukla má patrně zvýšit koaliční potenciál ČSSD při sestavování příští koalice. Krajské politické zájmy sociálních demokratů se tak střetly s vůlí místní členské základny v Havlíčkově Brodě.

Libor Joukl je krajským místopředsedou ČSSD Vysočina. V soudním procesu o nákupu vozidel zimní údržby byl zproštěn všech obvinění: Skutek nebyl trestným činem. Ovšem Libor Joukl nemohl kandidovat za ČSSD, ve funkci náměstka hejtmana Joukla nahradil Jan Hyliš.

Všechno ovšem může změnit krajská konference začátkem června. Na konferenci se ukáže síla vůle členské základny mít v čele Libora Joukla versus snaha udržet koaliční potenciál strany odsunutím Libora Joukla mimo čelní pozice krajské kandidátky.

AKTUALIZOVÁNO: V místním zpravodaji Chotěboře se starosta Tomáš Škaryd velmi ostře opřel do opozičních zastupitelů hnutí ANO: „Když kabaret, tak ANO!“ (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů