Tenistům bude s duševním zdravím radit nadace fotbalisty Adamse

21. 5. 2020, 12:18
Aktuality 12
Profesionální tenisté budou moci využít v oblasti duševního zdraví pomoci organizace Sporting Chance, kterou založil bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Tony Adams. ATP oznámila, že se Sporting Chance uzavřela partnerství, jež tenistům mimo jiné umožní využít nepřetržitou terapeutickou telefonní linku.
Tenis

Šéf ATP Andrea Gaudenzi uvedl, že taková pomoc může být aktuální právě v této době, kdy musejí být tenisté převážně zavření doma a nemohou hrát svůj oblíbený sport.

"Všichni jsme si museli nějakým způsobem zvyknout na období izolace a snížené fyzické aktivity vinou pandemie. Může to mít ale hodně negativní vliv na profesionální sportovce, kteří jsou zvyklí na pravidelný tréninkový režim a hraní zápasů," uvedl bývalý italský tenista.

Charitativní organizaci Sporting Chance založil bývalý dlouholetý lídr Arsenalu Adams na základě zkušeností s vlastními závislostmi na alkoholu a drogách. Právě v boji s pitím, drogami, sázením a s dalšími oblastmi psychického zdraví nadace sportovcům pomáhá.

ATP zároveň zajistila tenistům předplatné aplikace Headspace, jež nabízí návody na meditace a další duševní cvičení.

Profesionální tenisová sezona se vinou šíření nemoci covid-19 zastavila začátkem března a přestávka potrvá minimálně do konce července. Je ale pravděpodobné, že už se letošní mezinárodní sezona vzhledem k omezeným možnostem cestování nerozběhne.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Nola
ATP moze rozhadzovat, co jej hrdlo raci... fond na pomoc ohrozenym hracom nakoniec vyzera uplne smiesne, kazda charita musi mat nejakych mecenasov, + nejake predplatne aplikace Headspace :D

ATP uzatvorila partnerstvo, ty kokso mam dost, chudak Domino to schytava ako maly chlapec a oni sa staraju o dusevne zdravie koho vlastne? :DDD
Reagovat
sojka1
bylo by fajn, kdyby se o "dusevni zdravi" kohokoliv nemusel starat vubec nikdo. Jenze ty jsi nikdy nevidela mlady lidsky zivot zniceny alkoholem, drogama nebo hazardem? Rozlozenou, zbidacelou, vycukanou a hlavne financne znicenou a nestastnou rodinu, kterou toto vzdycky zasahne? Nikdo prece nerika, ze jde o masovy jev a vsichni teniste zasednou do baru a herny, ale proc by se zrovna jim mely tyto problemy vyhybat? Je to moznost, podana ruka v pripade potreby... a souvislost s Dominikem mi uz unika uplne, treba zrovna nejake takove rodine, centru pomaha
Reagovat
Nola
prave naopak, videla, velmi smutne pribehy prinasa zivot .... len si nemyslim, ze vrchovi sportovci patria do kategorie, ktoru si popisala, skor im "sport" zachranil "bytie"
Reagovat
sojka1
tak zivot se "zastavil" a jde o stovky mladych lidi... a ja jsem rozhodne uz videla i nejaky ten sportovni talent, ktery se "utopil", navic primarne neni prece dulezity ten talent, ale clovek...
Reagovat
Nola
OK, trebars sa najdu aj celkom opacne pripady - ctiziadostivi rodicia, ktori precenuju schopnosti svojich potomkov,a pomalicky im nahlodavaju sebavedomie, v tomto pripade je pomoc psychologa na oboch stranach nevyhnutna
Reagovat
sojka1
jj, stale je koho zachranovat... driv se tiskly letacky, na nastenky se mezi trikoloru z krepaku vesely navodne obrazky a dnes se kupuji aplikace... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rodži je zachránený. Už nezahučí z matchballov.

Možno :)
Reagovat
Davor1
Teba by to tešiť veľmi nemalo, Nadalova šanca na Goata tým skončila :D
Reagovat
misa
https://www.wtatennis.com/news/1670486/marie-bouzkova-brings-tennis-talk-to-kids-on-zoom
Reagovat
Fandina
Je to šikulinka :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist