Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Spilkové se vyhne tlak v kvalifikaci a LPGA udělila karty i na příští rok

Vedení elitní ženské golfové LPGA Tour rozhodlo, že se kvůli následkům pandemie koronaviru nebude letos hrát kvalifikace o účast na okruhu. V příští sezoně by se tak měla na tour představit drtivá většina golfistek, jež měly kartu na letošní rok, tedy i nejlepší česká profesionálka Klára Spilková.

Golfistka Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Komisionář LPGA Mike Whan uvedl, že zachování startovního pole je vzhledem k průběhu letošní sezony otázkou férovosti. "Chtěli jsme zajistit, že i když covid-19 ovlivní letos všechny, neměl by ovlivnit vaši kariéru. A není spravedlivé, abyste si museli znovu vybojovávat místo na tour, když jste v podstatě neměli ani možnost hrát o jeho udržení přímo na tour," řekl.

Série golfistek byla přerušena na konci února po Australian Open a měla by se po pětiměsíční pauze rozběhnout 23. července v městě Sylvania v Ohiu. Stejně jako v dalších celoročních sportech bylo kvůli pandemii mnoho turnajů přeloženo na druhou polovinu roku, některé byly pro letošek zrušeny bez náhrady.

Spilková zahájila třetí sezonu na LPGA Tour v závěru ledna na turnaji v Boca Raton, kde skončila osmá a zaznamenala svůj nejlepší výsledek na okruhu. Účast na tour si v minulých dvou letech vždy vybojovala v kvalifikaci, do příští sezony tak půjde poprvé automaticky. O kartu na LPGA Tour marně usilovaly v minulých letech v kvalifikaci další české golfistky Karolína Vlčková a Šideri Váňová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články