Trumpův exprávník Cohen předčasně propuštěn z vězení, kvůli koronaviru

Michael Cohen, někdejší právník amerického prezidenta Donalda Trumpa, vyšel předčasně z vězení kvůli obavám, že by mohl přijít do styku s osobami nakaženými koronavirem. Napsala to agentura Reuters s odkazem na nejmenovaný zdroj seznámený se situací. Podle předchozích zpráv amerických médií by si měl zbytek svého trestu odpykat v domácí izolaci.

Cohen se v srpnu 2018 přiznal k porušení zákonů v osmi bodech včetně porušení zákona o financování volební kampaně. Jedním z provinění bylo zaplacení úplatku za mlčení dvěma ženám, s nimiž měl údajně ženatý Trump sexuální poměr. Prezident však tato obvinění popírá. Prezidentův někdejší osobní právník si od loňského května odpykává tříletý trest.

Ačkoliv byl Cohen blízkým Trumpovým důvěrníkem, jejich vztah se následně zhoršil, připomíná Reuters. Právník nazval při výpovědích prezidenta rasistou a podvodníkem, Trump zase Cohena označil za "práskače".

Úřady propustily z vězení do domácí izolace minulý týden rovněž bývalého šéfa Trumpova volebního štábu Paula Manaforta.

Bývalému lobbistovi a politickému konzultantovi loni v březnu soud za daňové úniky, nezákonné lobbování, ovlivňování svědků a zamlčování bankovních účtů v cizině uložil 7,5 let vězení.

Související

Michael Cohen (právník)

Trump žaluje svého bývalého právníka Cohena, uvádí Reuters

Bývalý americký prezident Donald Trump zažaloval svého bývalého právníka Michaela Cohena o více než 500 milionů dolarů (10,7 miliardy Kč). Vyplývá to podle agentury Reuters ze soudních dokumentů podaných u soudu na Floridě. Trump nyní čelí 34 bodům obžaloby, kterou vůči němu vznesla prokuratura v New Yorku. Před velkou porotou u soudu na Manhattanu svědčil právě i Cohen.

Více souvisejících

Michael Cohen (právník) USA (Spojené státy americké) Věznice Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 41 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy