Cotatcha Orchestra žádá o podporu na vydání alba

Cotatcha Orchestra žádá o podporu na vydání alba
22. května 2020 Jazz, Aktuality Autor: Milan Tesař

Brněnský big band Cotatcha Orchestra vydá v listopadu 2020 dlouho připravované album Bigbandová elektronika. Vydvatelem bude americký label Parma Recordings a zvukové režie se ujme na Grammy nominovaný Jan Košulič. V současné době orchestr oslovuje své fanoušky a za případnou finanční podporu na vydání alba nabízí zajímavé odměny.

Projekt Bigbandová elektronika nabídne autorské skladby kapelníka Jiřího Kotači, pianisty Jiřího Levíčka a především Martin Konvička. Cotatcha Orchestra staví na zvuku velkého jazzového orchestru, k němuž přodává na dokreslení tóny elektronické hudby. „Chtěli bychom s vámi sdílet tento neobyčejný zvuk, který v sobě pojí chytrost hudby s její sdělností. Bigbandová elektronika taky není jen lichým pokusem o originalitu – o nevídanou kombinaci, nebo lacinou senzaci – elektronická hudba už dlouho prostupuje všechny žánry a bylo na čase ji seznámit s big bandem,“ říká kapelník Jiří Kotača.

Šestnáctičlenná kapela, kterou Jiří Kotača založil před šesti lety, je složena z předních hráčů mladé generace české, ale také rakouské a slovenské jazzové scény, nadšených pro objevování nových hudebních světů. Cesta kapely k albu Bigbandová elektronika vedla přes mnoho různých projektů – od poct jazzovým velikánům Thadu Jonesovi a Duku Ellingtonovi, turné s nizozemským trombonistou Iljou Reijngoudem (laureátem Latin Grammy) až po aranžmá českých barokních koled provedených se španělskou vycházející hvězdou – zpěvačkou Mar Vilaseca.

Cotatcha Orchestra žádá své fanoušky o podporu, aby album mohlo vzniknout. Nabízí za to řadu zajímavých odměn včetně projížďky ve ferrari nebo aranžmá vaší vlastní skladby do bigbandové podoby. Více zde: https://www.hithit.com/cs/project/7628/cotatcha-orchestra-vydava-album-bigbandova-elektronika

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!