Zatímco před pár měsíci byla nezaměstnanost rekordně nízká, nyní se čísla mění. Někteří lidé přišli o příjmy, jiní přímo o práci. Podle odhadů odborníků bude takových případů přibývat. Ministryně Maláčová tvrdí, že o práci přijdou pravděpodobně lidé se mzdami do 20 tisíc korun a matky s dětmi.

Situace je o to horší, že vzhledem k nastupující krizi všichni potřebují peníze. Potraviny zdražují, kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám se předpokládá výrazné zdražení ovoce a zeleniny. Z podpory vyžít dlouho nelze. Pokud se i vy ocitnete bez práce, nezbývá nic jiného než si najít nějakou novou. I kdyby to měla být přechodná činnost, kterou nechcete dělat do konce života.

Nabídky práce uvidíte nejlépe na internetu

Kde v dnešní době hledat práci? Pravděpodobně pro vás nebude překvapivé zjištění, že nejvíce nabídek objevíte na internetu. Nemusíte nikam chodit, prohlédnete si je, kdykoliv máte čas. Dejte si ale pozor, na kterém portálu po nabídkách pátráte. Jestliže jich budete projíždět několik, jen ztratíte čas. Na většině z nich se nabídky stejně budou opakovat.

Místo toho se zaměřte na nabídky práce na portálu Hitprace.cz. Tam jsou agregované inzeráty z různých zdrojů. Na jednom místě tak uvidíte nabídky z pracovních portálů, od konkrétních zaměstnavatelů i od pracovních agentur.

Zapněte si hlídacího psa, ať vám nic neunikne

Kolikrát platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Aby vám neunikla žádná dobrá nabídka, nabízí portál Hitprace.cz také hlídacího psa. Sami si nastavíte, na jaké nabídky chcete být upozorňováni – můžete se soustředit jen na nabídky práce Praha, inzeráty z oblasti administrativy apod. S každou novou odpovídající pracovní nabídkou vám pak přijde upozornění.

A mimochodem, jestliže opravdu chcete pracovat, nezahazujte ani brigády. Brigádníci mají kolikrát velmi pěkné peníze. Navíc i dočasná práce vám může pomoct překlenout nelehkou dobu, než bude zase více pracovních nabídek.