Hlavní obsah

Bednář, Sýkora, Hlaváč? Slavní veteráni pomohou Vrchlabí už jen příležitostně

Praha

V týmu Vrchlabí po postupu do první hokejové ligy končí zkušený obránce Jiří Vašíček a ofenziva se už nebude moct opírat o trio Jaroslav Bednář, Petr Sýkora a Jan Hlaváč, přestože hvězdní útočníci by mohli Stadionu občas vypomoci. Na klubovém webu to uvedl sportovní manažer Jiří Jakubec.

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Jan Hlaváč na archivním snímku v dresu Sparty

Článek

"Pro celou naši organizaci znamená účast ve vyšší soutěži zcela zásadní posun k profesionalizaci ve všech ohledech. Nečeká nás jednoduchá sezona. Stavíme úplně nový tým, který by měl být schopen obstát v Chance lize.

Úzce spolupracujeme s pardubickým Dynamem, protože každá posila by měla být zároveň perspektivou i pro pardubický tým," uvedl Jakubec. Cílem Vrchlabí bude bojovat o play off.

Pro příští sezonu vedení nepočítá ani s řadou dalších hráčů. "U některých je to z výkonnostních důvodů a někteří mají život nastavený již jinak a nelze jej skloubit s profesionálním hokejem. Také změna partnerského klubu z hradeckého Mountfieldu na pardubické Dynamo si pochopitelně vynutí změny v kádru," řekl Jakubec.

Bednář s kanonýrem Sýkorou v dresu Vrchlabí ovládli bodování soutěže, i s Hlaváčem si připsali dohromady za 103 odehraných utkání 197 bodů díky 87 gólům a 110 asistencím.

"Jsou to hrající veteráni, kteří u nás předváděli vynikající hokej a dokazovali, že ze svého umění ztratili minimum. Bohužel ani jim se již nechce podstoupit tvrdou a velmi náročnou řeholi, kterou účast v Chance lize je," uvedl Jakubec.

Bývalí reprezentanti proto s týmem již neabsolvují kompletní program. "Jsme s nimi ve spojení. A pokud budou pokračovat na úrovni druhé ligy, dohodneme se s nimi na možnosti střídavých startů," dodal Jakubec. Hlavním koučem Vrchlabí zůstává Václav Baďouček.

Reklama

Související témata: