Co bude s Llorentem po konci v Neapoli? Inzaghi zavelel a jeden překvapivý zájemce už se hlásí...

Co bude s Llorentem po konci v Neapoli? Inzaghi zavelel a jeden překvapivý zájemce už se hlásí...

Ještě než se kvůli koronavirové krizi přerušily italské soutěže, Serii B vládlo s jasným náskokem dvaceti bodů a pouhou jednou porážkou Benevento Calcio, o jehož postupu mezi elitu se nepochybovalo.

Ačkoliv zatím na Apeninském poloostrově neznají přesný scénář dohrání, tým ze stadionu Cira Vigorita pro více než 17 tisíc diváků, který vstřelil nejvíce branek a nejméně gólů dostal, se na postup do nejvyšší italské soutěže pomalu připravuje alespoň papírově.

Trenér Filippo Inzaghi, jenž má za sebou minulost v AC Milán, Venezii i Boloni, už má vypracován seznam případných posil, mezi které patří i pětatřicetiletý španělský útočník s pestrou klubovou minulostí Fernando Llorente.

"Lví král" jde aktuálně zastihnout pod Vesuvem v barvách Neapole, kde se s ním i přes nespornou žolíkovskou produktivitu (pouhé tři starty v základní sestavě dokázal přetavit ve tři přesné zásahy a 86 minut čistéhoč asu v Lize mistrů během šesti vystoupení využil v jednu trefu) pomalu přestává počítat a prostor dostávají jiní.

Mistr světa i Evropy, jenž v minulosti oblékal trikoty Bilbaa, Juventusu, Sevilly, Swansea City či Tottenhamu, by mohl na setrvání na Apeninském poloostrově slyšet, protože už je adaptován a soutěž velmi dobře zná.