I muž chce vypadat v každém věku dobře

Doba, kdy péče o mužskou pokožku spočívala pouze v holení, návštěva kosmetického salonu byla považována za zženštilost a ošetření rukou a nohou nebrali muži vůbec v potaz, patří již minulosti.

V současné době většině mužů na jejich vzhledu záleží, dobře si uvědomují, že jejich vizáž je důležitá pro příjemný a komfortní pocit. „Pro mnohé muže, dokonce i ty dříve narozené, se proto stala návštěva kosmetického salonu nedílnou součástí života, podobně jako posilovna, bazén nebo sauna,“ vysvětluje Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic. V kosmetických salonech jsou kosmetičky na péči pro muže určitě připravené. Nabízí rozličné typy ošetření obličeje (čištění, regeneraci, hydrataci, lifting…), součástí této péče je samozřejmě i kosmetická masáž,

kterou si pánové dokážou velmi dobře vychutnat, neboť příjemná relaxace je velkým benefitem kosmetické péče. V nabídce pro muže najdeme i tělová ošetření. Různé druhy masáží, regenerační zábaly, antistresovou péče. Ovšem nejen péče v kosmetických salonech je důležitá pro příjemný pocit a zdravou a pěkně vyhlížející pokožku. Na tuto péči musí navazovat i pravidelné domácí ošetřování. Jen tak dojdeme k dobrému výsledku. „Odpovídající přípravky na domácí používání kosmetička doporučí na základě podrobné diagnostiky pleti a výsledku salonní péče,“ navazuje Alena Kimlová.

A jak správně o mužskou pokožku pečovat? Základ tvoří, podobně jako u žen, čištění a ochrana. Přestože se muži nelíčí, ulpívají na jejich pokožce nečistoty, pot a odumřelé kožní buňky. Dochází k ucpávání pórů a následným zánětům kůže, proto je nutné pokožku pravidelně čistit. Voda a obyčejné mýdlo nestačí. Samozřejmou výbavou moderního muže by měl být kvalitní sprchový gel a gelové mýdlo pro šetrné hloubkové čištění citlivé pleti. Přípravky pokožku nejen pročistí, ale i příjemně osvěží a tonizují. Zemitá vůně pánských produktů pozitivně působí i na celkovou náladu.

Častým problémem u mužů je denní holení. To představuje hluboký necitlivý peeling, odstraňuje ochranný kožní film, dochází i k mechanickému porušení kůže. Holení často způsobuje na pokožce nepříjemné svědivé puchýřky (tzv. folikulitidu) a následné záněty. Správné ošetření pleti po holení je proto nezbytné. „Současný trh mužům nabízí důmyslné přípravky, které dokážou po holení obnovit správné pH a pokožku rychle zklidnit. Na tuto péči je třeba velmi dbát, protože na podrážděné pokožce mohou vzniknout různé erytémy, ekzémy a záněty,“ zdůrazňuje Alena Kimlová. Udržet pokožku v dobré kondici pomáhá i pravidelná aplikace hydratačního denního krému s UV faktorem, protože i mužská pleť často trpí nedostatkem vlhkosti a je citlivější. Příčiny přecitlivělosti pleti mohou být různé – klimatické vlivy, sluneční záření, klimatizace na pracovišti či v autě, vyčerpání, špatná životospráva. Přesušená pleť snadno reaguje zarudnutím, zhrubnutím a nepříjemným pocitem pnutí. Proto by se aplikace hydratačního krému měla stát denním pravidelným rituálem. Příjemný a komfortní pocit zpříjemní den a samozřejmě zvýší i sebevědomí.

Francouzská kosmetika GERnétic nabízí pro muže produkty určené speciálně pro péči o pokožku mužů. Jedná se o balzám po holení Baume Après Rasage, čisticí tekuté mýdlo Gel Men, liftingový krém pro muže Lift Men a denní hydratační krém Hydra Men.

Co se týká stárnutí pokožky a tvorby vrásek mají muži oproti ženám nespornou výhodu. Jejich pokožka je silnější a obsahuje více kolagenu než ženská. Je pružnější a mnohem pomaleji ochabuje. Jakmile se však začnou objevovat první projevy stárnutí, proces se výrazně zrychlí. „Je potěšitelné, že už i pánové občas vyhledávají produkty ke zmírnění případných vrásek, aby si zachovali svěží a zdravý vzhled,“ usmívá se Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička GERnétic.

Pravidelná návštěva kadeřnictví je dnes snad pro většinu mužů samozřejmostí. Méně častá je však péče přímo o vlasovou pokožku, která bývá příčinou vypadávání vlasů. Vlasy se stále doplňují a obnovují, ale převáží-li výpad vlasů nad vznikem nových, dochází ke ztrátě vlasů čili plešatosti. Problém postihuje muže bez rozdílu věku, často souvisí s dědičností a mužskými hormony. Vhodnými přípravky však můžeme ztrátu vlasů zastavit, či hodně zpomalit. Doporučujeme vlasové produkty GERnétic – šampon Medul a vyživující vlasové sérum Cuticul Extra Plus.

Je třeba si uvědomit, že nejen pěstěný obličej, ale i ruce a nohy jsou osobní vizitkou každého muže. Kladné mínění může značně negativně ovlivnit pohled na neupravené nehty a popraskané paty. Několik málo minut, které ráno a večer věnují muži těmto partiím, se určitě vyplatí. A pánové nezapomeňte. Je třeba dodržovat zdravý životní styl, zařadit do svého denního programu dostatek pohybu na čerstvém vzduchu, věnovat se svým koníčkům, cestovat a sbírat nové zážitky. Udržovat si dobrou náladu, věnovat se přátelům a rodině. Omezit kouření alkohol, snížit nadváhu. Při obtížích navštívit lékaře a poradit se o jejich řešení.

Jak probíhá kosmetická péče GERnétic o muže v salonu si můžete prohlédnout ve videu https://www.youtube.com/watch?v=gYB67mfla3A

Zdroj: Kosmetika GERnétic, www.gernetic.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.