TOPlist

Premiéra Pixelu 4a se opět odkládá. Jaký je nový termín?

pixel 4a

Loňský vývojářská konference Google I/O přinesla kromě novinek v Androidu 10 i levné smartphony Google Pixel 3a a 3a XL. Podobný scénář měl Google naplánovaný i pro letošní I/O, avšak zrušení konference nakonec premiéru chystaného smartphonu Pixel 4a odsunulo na neurčito. Google údajně nejprve zvažoval začátek června, spolehlivý informátor Jon Prosser ale nyní tvrdí, že došlo k dalšímu odkladu.

Google Pixel 4a: jeden model, dvě barvy a nízká cena

Nový termín premiéry je údajně stanoven na 13. července. Paradoxně není tento odklad způsoben zpožděním vývoje nebo výroby, jedná se prý o rozhodnutí založené na analýze trhu; Google již má telefony vyrobené a je připraven je vrhnout na trh. Letos bude představen pouze jeden model, který dorazí ve dvou barevných variantách – Just Black a Barely Blue.

NepřehlédnětePixel 5: nižší cena bude vyvážena slabším čipsetem

Pixel 4a se bude pyšnit 5,81“ OLED displejem, čipsetem Qualcomm Snapdragon 730, 6 GB RAM a jednočočkovým 12Mpx fotoaparátem, naopak chybět bude zvýšená odolnost nebo bezdrátové nabíjení. Z tohoto důvodu Google patrně sáhne k nižší ceně (spekuluje se o 349 USD), aby se vyhnul přímému srovnání s nedávno představeným iPhone SE.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku