InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rallye Český Krumlov se kvůli epidemii letos jede virtuálně

 Autor: www.rallyekrumlov.cz

    Autor: www.rallyekrumlov.cz

ČESKÝ KRUMLOV - Letošní koronavirová epidemie zrušila 48. ročník legendární Rallye Český Krumlov, která se měla dnes a zítra konat. Organizátoři to ale nevzdali a připravili premiérový ročník eSport Rallye Český Krumlov. Program virtuální soutěže, do které se přihlásilo celkem 375 jezdců z 12 zemí světa, začal ve hře Richard Burns Rally čtvrtečním shakedownem.

 

Virtuální závod dnes odstartoval v klubovém domě Autoklubu České republiky, který v reakci na současnou situaci, kdy byly všechny podniky v první polovině roku 2020 odloženy nebo zrušeny, vypsal regulérní šampionát. A právě krumlovská soutěž je zahajovacím dílem SONAX Mezinárodního mistrovství České republiky v online rally.

Během šesti dnů se do eSport Rallye Český Krumlov zapojí téměř čtyři stovky hráčů, kteří od národní sportovní autority získali mezinárodní e-sport licenci jezdce. Mezi nimi nechybí ani piloti nebo navigátoři skutečných rallye. Fanoušci tak můžou své schopnosti porovnat například s Janem Černým, Petrem Semerádem, Miroslavem Jakešem, Martinem Březíkem, Václavem Dunovským či Brazilcem Gabrielem Moralesem, spolujezdcem účastníka světových a evropských rallye Paola Nobreho.

„Za relativně krátkou dobu se díky úsilí všech zúčastněných stran podařilo připravit a rozjet celý šampionát včetně naší soutěže. Slušně zaplněná startovka nás překvapila a máme z ní velkou radost. Věříme, že si všichni Rallye Český Krumlov ve virtuálním prostředí užijí," říká za organizátory jihočeské soutěže Pavel Kacerovský.

Na hráče čeká celkem devět rychlostních zkoušek na pěti úsecích o délce necelých 80 kilometrů. Prologem po vzoru českobudějovického výstaviště bude městská superspeciálka v ulicích francouzského Haguenau, dále se pojedou měřené vložky Oslí – Strýčkovy, polokruhová erzeta Svince a velmi náročné testy Hrádek I. a Sorica.

V dubnu také probíhala soutěž pro fanoušky. Hlavní cenou je svezení v legendárním závodním speciálu Lancia Stratos HF, za jehož volantem v minulosti seděla výrazná osobnost dějin automobilových soutěží, finský světový šampion z roku 1978 Markku Alén. Vítěz naší soutěže bude spolujezdcem matadora českých rallye Marcela Tučka na uzavřené trati jedné z rychlostních zkoušek krumlovského podniku.

Veškeré informace jsou k dispozici na oficiálním webu soutěže www.rallyekrumlov.cz a také na stránkách šampionátu www.onlinerally.cz.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace