InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slabčice odmění šičky roušek poukázkou do Jednoty

Letošní putování na horu Tábor nad Nemějicemi k výročí upálení Mistra Jana Husa se konat nebude.  , Autor: L. Kolářová

Letošní putování na horu Tábor nad Nemějicemi k výročí upálení Mistra Jana Husa se konat nebude.     Autor: L. Kolářová

SLABČICE – V pondělí 27. dubna se sešlo zastupitelstvo ve Slabčicích. Nekonalo se v zasedací místnosti obecního úřadu jako obvykle, nýbrž v sále místního kulturního domu. Občané na zastupitelstva v době koronavirové krize příliš nechodí, ale ve Slabčicích to bylo úplně jinak. Dorazilo poměrně dost místních obyvatel. Možná ještě více než jindy, přestože se musela dodržovat hygienická opatření.

 

Slabčice nedávno dostaly nabídku na koupi movitých věcí, konkrétně šlo o vůz za traktor, naviják a štípačku na dřevo. Místostarosta Jiří Liška a zastupitel Miroslav Šoch se dojeli na nabízené věci podívat. Doporučili tento nákup udělat. Stará výbava obce už je nevyhovující a nikdo neví, jak dlouho může být ještě k dispozici. Celková hodnota všech tří nabízených věcí byla vyčíslena na 198 000 korun. Z řad občanů zazněl vzkaz, zda vůbec najdou tyto věci využití, když obec vlastní dva vozy. Miroslav Šoch řekl, že určitě ano. Přidal se k němu i Jiří Liška, oba situaci zhodnotili tak, že obnova strojového parku je důležitá a potřebná. Jeden ze starších vozů by navíc měl jít do prodeje. O prodejní částce se podle starostky Jany Patceltové bude ještě jednat. Je téměř jasné, že se bude jednat o prodej dražbou. Nákup byl schválen a obec se tak může těšit na novou výbavu.

Zastupitelé jednali také o dodavateli projektu kanalizace a čističky odpadních vod pro obec Slabčice a místní části Nemějice a Písecká Smoleč. Komise zastupitelstvu doporučila ze tří nabídek přijmout tu od společnosti Fiala projekty, která ve výběrovém řízení podala nejvýhodnější nabídku a splnila všechny podmínky. Cenová nabídka této společnosti zněla na 658 000 korun bez DPH. Zastupitelé po kratší diskuzi doporučení komise přijali a schválili.

Starostka Jana Patceltová nezapomněla na závěr zasedání zastupitelstva poděkovat místním ženám za to, jak dobrovolně pomáhaly šít roušky v začítcích koronavirové krize. Šití pokračuje i nyní, v podstatně klidnější situaci. Jana Patceltová zároveň navrhla, aby těmto ženám byla darována poukázka do COOP prodejen jako forma poděkování. Zastupitelstvo její návrh přijalo a ženy se mohou těšit na poukázky v hodnotě 400 korun. Poukázky poputují do rukou všech žen, které se podílely na šití roušek pro místní občany.

Slabčice se také dlouhou dobu staraly o zatoulaného psa a nabízely ho veřejnosti. Nikdo o něj však neměl zájem. Po několika měsících starostka Jana Patceltová předala nalezeného psa útulku u Prahy. Pes musel být před odjezdem očipován a očkován. Obec musela zaplatit za odvezení psa jednorázovou fakturu ve výši 4000 korun.

Ke zrušení kulturních akcí došlo i ve Slabčicích. Byly zrušeny pouťové oslavy i oslavy na hoře Tábor. Velký otazník visí nad Fichtl cupem, který se měl letos konat 12. září. Jak uvedl jeden z organizátorů a zastupitel Miroslav Šoch, i tato akce může být zrušena.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace