×

Další video: Etický panel Wilsonky! Zítra je Velký Pávek!

Countdown
Zrušit
×

„Kavárna už sundavá roušky. Šoubyznys nikdo nepotřebuje. Dřevěná Nora s bičíkem na Kavčích horách a Havel, který taky neuměl jazyky, ale kam to dotáhl.“ – míní Ondřej Hejma.

Jak reagují významné osobnosti Česka na aktuální události posledních dní? Horké novinky, štiplavé glosy, zajímaví hosté. To je pořad Podtrženo, sečteno, který shrnuje ty nejdůležitější aktuality. Hostem tohoto dílu byl Ondřej Hejma.

To je něco: Zpěvák v ČT bez roušky. Za koronavirem je něco víc! řekl. A peníze od státu...

„Musím říct, že v televizi se mi nikdy roušky nelíbily. Hlasatelů mi bylo líto, ale chápal jsem, že to dělají jako symbol. A teď když přišel Vojta Dyk bez roušky, já se úplně leknul. Leknul jsem se, že se chystá nějaká revoluce. Jako kdyby podepsal Chartu. Byl to takový výraz odboje: ‚Já vám na tu roušku…‘, což zní sympaticky u Vojty – rebela, ale na druhou stranu s tím úplně souhlasit nemohu, protože se měl alespoň dopředu zeptat. Měli bychom být vůči sobě tolerantní.“ – konstatuje Ondřej Hejma.

Jméno ministra kultury nebudu vyslovovat. Možná je to ministr nějaké kultury, ale ne mojí kultury. Že budou dávat jen těm, kteří už předtím dostávali, mne úplně vytočilo, říká Lou Fanánek Hagen.

„Fanánek měl velice bojovnou náladu. Rozhovor jsem viděl. Přišel bojovat za své zájmy – za zájmy svých přátel, což je naprosto pochopitelné, protože ten šoubyznys, co si budeme povídat, dostal strašnou ránu. To je likvidační pro spoustu lidí. Já si myslím, že je potřeba všem těm lidem v šoubyznysu pomoct. V téhle sezóně, která je odepsaná, se jim pomoct musí. Podstatné je, že pro šoubyznys je to rána nejen finanční, ale i morální, protože se prostě ukazuje, že šoubyznys ve skutečnosti nikdo nepotřebuje. To říkám i do svých řad.“ – konstatuje Ondřej Hejma.

Novotný je nemorální, vulgární a prodejný pozér. Z mé ODS udělal mrtvou partaj

„Já na něj nebudu zlej, ty nadávky na jeho adresu dávají jiní. Tohle je tuším Reflex, a to je opravdu první dobrý článek o Pavlovi. Autor cituje jeho řeči na adresu Ivety Bartošové, kdy Pavel říkal: ‚My ji uštveme, my ji zabijeme a až umře, tak ještě půl roku na ní budeme parazitovat. Vím, že je to nemorální, ale jsem příliš dobře placen na to, aby mi to vadilo.‘ Autor to dohledal. Jedna věc je být starosta v Řeporyjích – já myslím, že to dělá dobře, lidi ho tam mají rádi –, ale jestli chce chlapec výš, tak se musíme ptát, jestli tenhle standard tady v politice chceme. Horší na něm je, že on kromě těch sprosťáren nemá co říct…“ – upozorňuje Ondřej Hejma.

►Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

Redaktorka spustila anglicky a Schillerová odešla. Možná chyba, říká

„Naprosto souhlasím s tím, že novináři mají informovat, nikoli vytvářet příběhy. Je to trapné. Já jsem velký fanda Schillerky. Myslím, že je to hvězda sezóny. Že je to dáma na svém místě. Velice pracovitá. A mimořádně komunikativní. A teď prostě tihle zoufalci, kterým klesá sledovanost každou minutou, se poučili na Kavčích horách – to jsou metody Kavčích hor; tam mají dole nějakou mučírnu, kde je dřevěná Nora s bičíkem učí tyhle postupy. Paní redaktorka nám chtěla říct, že paní ministryně neumí moc dobře anglicky. Ale když se podíváme do historie, Václav Havel neuměl žádný jazyk a kam to dotáhnul!“ – konstatuje Ondřej Hejma.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

Další komentáře aktuálních dní naleznete v celém díle Podtrženo, sečteno!

ondrej-hejmavojtech-dykrouskyctkavci-horyfananeksoubyznysshowbyznyslubomir-zaoralekpavel-novotnyreflexiveta-bartosovaalena-schillerovaanglictinaprima-cnn
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.