Hlavní obsah

Přestupová bomba! Tým z druhé nejvyšší české soutěže získal slovenského reprezentanta

Průměrný tým bez velkých ambicí? Omyl! Hokejisté prvoligové Poruby hodlají v nové sezoně pořádně zamíchat kartami na nejvyšších příčkách. Po získání lotyšského gólmana Ervinse Muštukovse či Fina Markuse Korkiakoskiho přišlo vedení klubu s opravdovou peckou. Do svých řad zlákalo slovenského reprezentanta Lukáše Kozáka.

Foto: Profimedia.cz

Novou posilou Poruby je slovenský reprezentant Lukáš Kozák

Článek

Ostravský klub již v předcházejících dnech oznámil příchod zajímavých jmen. Kromě již zmiňovaných Muštukovse a Korkiakoskiho rozšíří řady Poruby i extraligou ostřílený Lukáš Endál či obránce Dušan Žovinec. Skutečnou lahůdkou je však slovenský reprezentant Lukáš Kozák, který v reprezentačním dresu našich východních sousedů odehrál 27 utkání.

Osmadvacetiletý rodák z Martina již má s českou ligou zkušenosti. V sezoně 2018/19 oblékal dres Karlových Varů, naposledy působil ve slovenském Popradě. Zkušenosti však sbíral i v KHL v dresu Slovanu Bratislava či Medveščaku Záhřeb. "

Mohu s radostí oznámit příchod opravdu zkušeného obránce, o jehož zkušenosti se může opřít celá defenzíva," zvěstoval radostnou novinu fanouškům Poruby na webových stránkách klubu generální manažer Pavel Hinner.

„Museli jsme jednat rychle, jelikož jeden obránce stávajícího kádru obdržel extraligovou nabídku a potřebujeme do týmu opravdovou kvalitu. A tak mohu s radostí oznámit příchod opravdu zkušeného obránce, o jehož zkušenosti se může opřít celá defenzíva, dres Poruby obleče Lukáš Kozák," dodává Hinner.

Reklama

Související témata: