Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Z ikony Dortmundu se stal nechtěný hráč, Götze po sezoně z klubu odejde

Hvězda hasne. Alespoň tak vypadá kariérní křivka střelce vítězného gólu z finále fotbalového mistrovství světa 2014 Maria Götzeho. Ten po sezoně odejde z Borussie Dortmund, kde sedmadvacetiletý záložník ztratil místo v základní sestavě a trenér Lucien Favre s ním už nepočítá. Kam třiašedesátinásobný německý reprezentant odejde, zatím není jasné.

"V létě spolupráci s Mariem Götzem ukončíme. Bylo to společné rozhodnutí po upřímném rozhovoru. Mario je opravdu skvělý kluk," řekl před dnešním bundesligovým zápasem ve Wolfsburgu sportovní ředitel Borussie Mario Zorc.

Götze vyrostl v dortmundské akademii a za klub hrál od osmi let. V Bundeslize debutoval už v sedmnácti a byl považován za jeden z největších talentů v zemi. V roce 2013 přestoupil za 37 milionů eur do konkurenčního Bayernu a stal se tehdy nejdražším německým fotbalistou.

Po třech sezonách se Götze z Mnichova, kde se mu nedařilo tak, jak si představoval, do Dortmundu vrátil a podepsal čtyřletý kontrakt, který teď vyprší. Trenér Favre v minulých dnech uvedl, že bude těžké najít pro Götzeho v současném herním systému Borussie místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Německo - Argentina: Götze - 1:0 (113. min.)

V seniorském národním týmu debutoval Götze jako osmnáctiletý a do roku 2017 za něj odehrál 63 zápasů. Vstřelil 17 gólů, ten nejslavnější ve finále mistrovství světa 2014 na Maracaná proti Argentině, kde jako střídající hráč rozhodl v prodloužení jediným gólem zápasu o čtvrtém titulu Německa v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články