Španělský rozhodčí učinil šokující doznání! Který tým jeho kolegové nejvíce podporují?

Španělský rozhodčí učinil šokující doznání! Který tým jeho kolegové nejvíce podporují?

Správný rozhodčí by měl být nestranný, ovšem když už jde o emoce, občas se ani on neubrání nějakým střípkům připomínající fandění.

S velkým přiznáním po konci své kariéry přišel například známý anglický rozhodčí Howard Webb, jenž uznal, že měl slabost pro Manchester United. Jeho zástupce, Michael Oliver, má pro změnu rád Liverpool a pak je tu ještě třeba takový Kevin Friend, o kterém se ví, že podporuje Leicester. Jak je to ale s rozhodčími ve Španělsku?

 „90 % všech rozhodčích ve Španělsku drželo s Realem Madrid a zbývajících 10 % přálo Barceloně,“ přiznával se vší upřímností dnes už bývalý arbitr Iturralde González, který vystoupil v podcastu „El Larguero“. Jeho slova se velmi rychle rozšířila do celého světa.

„Ať už to barcelonští fanoušci mají nebo nemají rádi, tak prostě 70 % světové populace podporuje Real Madrid. Teď bych řekl, že se to trochu zlepšilo, protože se hodně nových fanoušků upnulo na velké úspěchy v Guardiolově éře, ale ještě předtím fandilo právě až těch 70 % čistě Realu,“ přibližoval svůj úhel pohledu.

Jak to ovšem chodí v ostrých zápasech? „Jako rozhodčí musíte být profesionálem a vím, že žádný z mých kolegů by úmyslně neriskoval svou práci či svou pověst tím, že by pomáhal svému oblíbenému klubu. Například já jsem fanouškem Atlética Madrid a každý ví, že bych jim vůbec žádným způsobem na hřišti nepomohl. Ve skutečnosti bych proti nim při pokusu být spravedlivý dělal ještě více chybných rozhodnutí,“ dodával.