Vznikla druhá epizoda seriálu sKORO NA mizině

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se po čas karantény potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví již druhá epizoda seriálu sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna.

Prvotní nápad vznikl na konci března a již 10. dubna byla natočena první epizoda. Nyní tvůrci představují teaser seriálu, jehož děj vychází ze snoubení reality a fikce, a který popisuje situaci herců ode dne, kdy byla zavedena karanténa.
„Roušky šít neumím, plicní ventilátory neumí vyvinout asi nikdo z nás, tak přicházíme s pomyslnou rouškou seriálovou. Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní – jak už napovídá sám název seriálu – skoro na mizině,“ vysvětluje režisér Vladimír Skórka, který měl v těchto dnech točit pokračování filmu Copak je to za vojáka, ale současná vládní zařízení udělala štábu čáru přes rozpočet.


V seriálu se představí nejen herci ostravského Divadla Mír v čele s osobitým seskupením Tři tygři. Moravskou část v první epizodě doplnil Jiří Langmajer, Jana Bernášková a Rudolf Merkner.
„Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku! Ráda si ze sebe dělám srandu a tady jsem měla možnost si zahrát trochu cvoka. Točila jsem i se zraněním, které jsem taky prodala. A navíc Ostrava je má srdcovka, takže jsem neváhala ani minutu. Zároveň jsme tak trochu navázali na předešlou spolupráci, kdy jsem s Vláďou Skórkou točila seriál Hasiči, pro nějž můj manžel Ruda, který si tu také zahrál a výrazně zahýbal dějem, napsal scénář,“ dodává Jana Bernášková, která ocenila i to, že mohla pracovat z pohodlí své milované chalupy. Stejně jako ostatní pražští herci totiž v seriálu hrála přes facetime. „Tento typ režírování jsem zažil poprvé. Bylo to dost neobvyklé a o to více zajímavé,“ říká Skórka, který šel spolu se štábem do tohoto projektu s obrovským nasazením, ačkoli pracovali bez honoráře. „Vážím si i toho, že celý štáb do toho se mnou šel zadarmo. Michal Suchánek se dokonce nabídnul, že v seriálu nejen zahraje, ale že nám pomůže napsat scénář, což nám s Martinem Šimičkem velice pomohlo, protože času bylo strašně málo,“ pochvaluje si Skórka.

Podívejte se na teaser zde:

 https://www.youtube.com/watch?v=DNECrN-VD4s

 

sKORO NA mizině, 2.epizoda

Námět: Daniel Strejc, Matěj Jankovský, Martin Šimiček, Vladimír Skórka

Scénář: Martin Šimiček, Vladimír Skórka, Michal Suchánek

Režie: Vladimír Skórka

Dramaturgie: Nikol Klevcovová, Daniel Strejc

Kamera: Jan Šťastný, Tomáš Nikel, David Rojíček

Střih: Matěj Jankovský

Obsazení: Albert Čuba, Štěpán Kozub, Robin Ferro, Vladimír Polák, Jiří Langmajer, Jana Bernášková, Rudolf Merkner, Ondřej Malý, Fredy&Krusty, Kristýna Lišková

 

Foto: sKORO NA mizině