Galerie Silných Srdcí rozdala tisíce roušek - poděkování švadlenkám a pomocníkům

Galerie Silných Srdcí rozdala tisíce roušek - poděkování švadlenkám a pomocníkům

Tisk

gss perexVíce než 5000 látkových roušek během nouzového stavu dodala zdravotnickým zařízením nezisková organizace Galerie Silných Srdcí. „Sehnali jsme švadleny z celé republiky, obstarali jim látky a ony z nich ušily někdy až umělecká díla. Se sháněním látek a distribucí roušek do nemocnic nám vydatně pomohli také umělci – rocková zpěvačka Ina Urbanová a moderátor, zpěvák a spisovatel Richard Sacher,“ prozradila Lucie Junková z Galerie Silných Srdcí.

 

gss2Lucie Junková z Galerie Silných Srdcí 

„Uplynulé týdny a měsíce byly náročné pro nás pro všechny, ale zvládli jsme to. Udělali jsme maximum pro to, abychom v rámci svých sil a možností pomohli potřebným. Naše poděkování a obdiv patří všem, kteří se na výrobě a distribuci roušek podíleli. Nejvíce – zhruba 1500 kusů – jich se svými dvěma pomocnicemi ušila paní Lenka Melicharová z Plzně,” řekla Junková, která s Inou Urbanovou a Richardem Sacherem osobně odvezli roušky do pražské Nemocnice Na Bulovce. Na tamějším ortopedickém oddělení je – se svým týmem – nadšeně převzal Doc. MUDr. Aleš Podškubka.

gssIna Urbanová, Lucie Junková a Richard Sacher v Nemocnici Na Bulovce,
kde roušky převzal docent Aleš Podškubka se svým týmem z ortopedického oddělení

Předtím jejich kroky zamířily například do Nemocnice Na Homolce, konkrétně za primářem kardiologického oddělení, profesorem MUDr. Petrem Neužilem, CSc., FESC. Ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze roušky od Galerie Silných Srdcí převzal MUDr. Tomáš Vařeka ze IV. interní kliniky. Další várka byla předána v SZC Letiny, hospici Malovická či v centru Pohoda. Mimochodem – před epidemií koronaviru Galerie Silných Srdcí organizovala finanční sbírky, díky nimž mohly děti z dětských domovů poprvé v životě vycestovat k moři. „Už tehdy nám pomáhali Richard s Inou a další umělci a sportovci. V budoucnu máme v plánu v této činnosti pokračovat, mimo jiné i formou konání charitativních akcí,“ dodala Lucie Junková.

gss3Lucie Junková a švadlena Lenka Melicharová z Plzně

Foto – Michal Touš


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejchytřejší Čech Jiří Šafka: „Svoji paměť netrénuji a jsem si jist, že moje přítelkyně by vám řekla, jak špatnou ji mám.“

nejchytrejsi cech200Nejchytřejší Čech, student Jiří Šafka z Hradce Králové, si 29. května odnesl z České mincovny svou zaslouženou výhru. Stal se totiž vítězem zábavné show České televize Nejchytřejší Čech. Pět čty...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Město Vrbno hostilo milovníky rychlých kol, hlavní patronkou této akce se stala Miss Czech Republic Karolína Kopíncová

Karolína KopíncováDo Města Vrbna zavítaly ve dnech 6.8 – 8.8. 2021 stovky návštěvníků, aby zhlédly adrenalinový zážitek v podobě osmého ročníku Mezinárodního mistrovství závodů automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech 2021. Diváci se tak mohli těšit z t...


Literatura

Dva podezřelí, stejný příběh, ale jen jeden je vrah

55 100Vzhledem k obrovskému množství vycházejících thrillerů je velice těžké přijít s alespoň trochu originálním námětem. Irskému spisovateli Jamesi Delargymu se to ovšem v jeho debutové knize 55 rozhodně povedlo.

...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

TITANIC ve 3D. Překvapí nás?
ImageŽelezný obr: Už jenom ze samého jména Titanic by nás všechny mělo zamrazit. Vždyť loď nesoucí toto vystihující jméno patřila mezi nejluxusnější a největší parníky své doby. Její neuvěřitelná ...