Hradecký KONCERT PŘED BRANAMI je oslavou zdraví, svobody, setkávání lidí i podporou umělců

24. květen 2020

Na počest Festivalu Na jednom břehu, který se z důvodů všech současných omezení a také probíhající rekonstrukce Letního kina v plánovaném termínu 30. května 2020 pod širým nebem neuskuteční, se ve stejném termínu koná na Orlickém nábřeží před Letním kinem v Hradci Králové hudební setkání s názvem KONCERT PŘED BRANAMI. 

Akce bude oslavou zdraví a svobody, podporou umělců, setkáním spřízněných diváků, organizátorů i běžných návštěvníků parku před Letním kinem Širák a to čtyři dny po vládním uvolňování akcí do 300 osob.

Koncert před branami v Hradci Králové - mapka

KONCERT PŘED BRANAMI nabídne mladou talentovanou písničkářku Annu Beckerovou z Hradce Králové, temperamentní kapelu Sarraf s bosenským zpěvákem Predragem Duronjičem, latinsko-americké trio The Brownies s výtečnou soulovou zpěvačkou Annamaria d´Almeida a nespoutaný balkánský ansámbl Mijaktic Orkestar.

Všechny buskingové kapely hrají před Letním kinem za dobrovolný příspěvek. Na hudebním pikniku nebude chybět dobré jídlo, výtečná káva, skvělé víno a snad i příznivé počasí!

Prosíme všechny návštěvníky, aby i nadále dodržovali hygienická opatření nařízených vládou a užili si tuto náhradní festivalovou akci se vším nadšením i respektem vůči okolí. Nekonečně se těšíme na viděnou!

Více o programu setkání na www.najednombrehu.cz

Všechny letošní festivalové koncerty jsou pořádány za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky, Státního fondu kultury a Královéhradeckého kraje. Mediálním partnerem je Český rozhlas Hradec Králové.

KONCERT PŘED BRANAMI 30. května 2020

16:00 ANNA BECKEROVÁ (indie-folk)

Pokud toužíte objevit na začátku prázdnin nějakou novou, příjemně nenásilnou domácí hudbu, pak vás jistě potěší Anna Beckerová.

Anna Beckerová

Mladá písničkářka z Hradce Králové o sobě dala vědět loňskou skladbou "It Feels Like Spring", kterou produkoval Thom Artway.

Beckerová zatím není mediálně příliš známá a koncertuje především v okolí Hradce, ale její projev a texty jsou už ted předzvěstí velkého talentu. Je klidná, niterná a hřejivě melancholická. Anna je obdařená hlasem, který sice neboří skály, ale jeho zabarvení vás vezme spolehlivě na výlet do vaší duše.

17:00 SARRAF (bosna-balkan)

Hudba, která vás zanese na Balkán, to je kapela Sarraf hrající s bosenským zpěvákem Predragem Duronjičem.

Temperamentní kapela hraje bosenské sefardské písně, cikánské písně v romale, temperamentní instrumentálky na cestě napříč Balkánem.

Saffaf

Těší se na vás zpěvák a kytarista Predrag Duronjic, hradecký kytarista Jan Pácha, houslistka a zpěvačka Jitka Malczyk a kontrabasista Martin Chaloupka.

18:30 THE BROWNIES (reggae-latin)

Trio The Brownies je těžké definovat hudebním stylem, žánry se navzájem prolínají. Soul, latinsko-americký jazz, swing, reggae, blues.

The Brownies

Třemi základními členy udávajícími typický zvuk a tón kapely, jsou: Pavel Rohlena na osmistrunnou kytaru, která je hybridem kytary a baskytary, zastane oba nástroje zároveň. Je také zpěvákem a vytváří ústní perkusní zvuky.

Annamaria d´Almeida je nezaměnitelnou soulovou zpěvačkou, mimo to stále rozvíjí svou vokální scatovou techniku. Hana Rohlenová hraje na originální bicí soupravu s perkusními komponenty.

20:00 MIJAKTIC ORKESTAR (balkan-hot-music)

V Česku nenajdeme mnoho hudebních souborů, které by byly schopny věrně interpretovat hudbu z balkánských končin tak věrně a autenticky. Mijaktiç Orkestar k nim však rozhodně patří.

Ostrá vůně pálenky a čpění tabákového dýmu jsou věrnými souputníky vystoupení tohoto nespoutaného ansámblu. Balkán v podání Mijaktiç Orkestar přestává být pouhou vnějškovou nápodobou, ale stává se životním stylem.

Mijaktič Orkestar

Členové kapely rozhodně patří k ostříleným hráčům, hudebníci Mijaktic Orkestar působí v souborech, patřícím ke špičce menšinových hudebních žánrů, stačí připomenout Gothart, Braagas, Krless.

Obsazení: Jan Klíma - kytara, cistra, gajdy, zpěv, Ondřej Koblížek - klarinet, zpěv, Dalibor Bzirský - housle, zpěv, Marek Vojtěch - akordeon, zpěv, Karel Zich - kontrabas, zpěv.

autor: baj | zdroj: www.najednombrehu.cz
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.