Změny v SVS

blank

V dozorčí radě Severočeské vodárenské společnosti (SVS) zasedne liberecký primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj). O nominaci rozhodla tento týden Rada města. Informoval o tom Liberecký deník.

Nejdříve město podle deníku uvedlo, že bude do SVS nominovat exprimátora Jiřího Kittnera za ODS. Tento krok však vyvolal celou řadu negativních reakcí od opozice, ale i veřejnosti. Kittner byl totiž primátorem Liberce od roku 1999 do 2010 a po skončení mandátu byl obviněn z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele, soud ale žalobu zamítl. Naopak Zámečníkovu nominaci podpořila většina starostů Liberecka ze 38 obcí okresu Liberec, které jsou akcionáři SVS. „Zastupovat akcionáře primátorem bylo dříve zvykem a rád bych se k tomu zvyku zase vrátil. Děkuji za důvěru starostům Liberecka. Nelehkým úkolem bude například nezvyšování ceny vody,“ řekl k nominaci Jaroslav Zámečník.

Společnost letos investuje do obnovy a výstavby majetku 1,36 miliardy korun. Vodohospodáři na severu Čech opraví nebo nově postaví 60 kilometrů vodovodního a 22 kilometrů kanalizačního potrubí. Rekonstrukce se dočká řada vodojemů a čistíren odpadních vod. „V letošním roce se SVS zaměří na vodovody a kanalizace. Jen na opravy a další výstavbu vodovodních řadů je určeno 322 milionů korun, na kanalizace připadne dalších 522 milionů. Samostatnou kapitolou je odstranění kanalizačních výustí. Mezi největší patří odstranění kanalizačních výustí v obci Vrskmaň, které přijde na 20 milionů korun. Dohromady bude odstraněno 22 výustí, což si vyžádá vybudování, rekonstrukci nebo přepojení 10 880 metrů kanalizace,“ uvedli dříve vodohospodáři.

Scroll to Top