Ledecká jí vyfoukla olympijské zlato. Jak se to mohlo stát? nechápe lyžařka

ČTK ČTK
24. 5. 2020 14:49
Bývalou skvělou lyžařku Annu Veithovou častokrát trápilo, že souboj o olympijské zlato s Ester Ledeckou prohrála o jedinou setinu sekundy. Třicetiletá Rakušanka vzpomínala na těsnou porážku i při sobotním oznámení konce kariéry. Sedmnáctý únor 2018 v Pchjongčchangu zůstal pro Veithovou nejemotivnějším dnem v kariéře i z jiného důvodu.
Ester Ledecká v super-G na ZOH 2018
Ester Ledecká v super-G na ZOH 2018 | Foto: Reuters

Veithová na korejských hrách už přijímala v cíli super-G gratulace k dalšímu triumfu, neboť obhajovala titul ze Soči. Jenže s číslem 26 šokovala celý svět Ledecká a trojnásobnou mistryni světa i držitelku dvou velkých křišťálových glóbů ve Světovém poháru o fous předčila.

"Lhala bych, kdybych řekla, že jsem nikdy z téhle jediné setiny sekundy nebyla smutná. Při takhle těsném výsledku se často člověk ptá, jak se to mohlo stát. Proč to nebylo o setinu obráceně," řekla Veithová v televizním rozhovoru ze svého hotelu v Rohrmoosu. Nakonec u ní převládla spokojenost, že po těžkém zranění kolena vůbec další medaili získala.

Veithová se téměř tři roky vracela zpět mezi elitu a až v Pchjongčchangu se dočkala další velké medaile. "Bylo neuvěřitelné, že jsem vůbec mohla tehdy závodit. A že jsem to stříbro získala. Po tak vážném zranění nikdo netušil, jestli se ještě na lyže vrátím. Proto jsem si řekla, že ta setina nesmí být důvodem, abych byla naštvaná," vzpomínala.

 

Právě se děje

Další zprávy