Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

LESNÍ TERAPIE ( Forest Bathing) – nová řada od KANTU

Vneste vůně lesa do vašeho domova

Nová řada přírodních osvěžovačů vzduchu, směsi čistých éterických olejů do aromalampy a koupelové soli je inspirovaná konceptem Lesní Terapie – neboli Shirin Yoku  z Japonska, která je praxe vědomého pomalého procházení lesem. Tento koncept vzniknul v 80.letech, kdy japonští vědci začali zkoumat to, co už vědí generace před námi po staletí – pozitivní vliv lesa na naše tělo a na naši psychiku. Během svých výzkumů japonští vědci zjistili, že procházka lesem snižuje stres, už po 15 minutách  strávených v lese vědci naměřili nižší hladiny stresového hormonu kortisolu ve slinách, vyrovnává krevní tlak, zklidňuje nervový systém a zlepšuje imunitu. Účastníci experimentu také jednotně prohlašovali subjektivní pocit většího komfortu.  Zajímavé zjištění bylo, že pokud použijeme přírodní esence ze stromů, mají na nás stejný účinek, jen nemá tak dlouhé trvání.

To byl impuls k vytvoření vůně lesa, aby si všichni mohli dopřát ten nádherný pocit procházky lesem i když se zrovna do něj nemůže dostat. Přinést tak vůni a účinky lesa do našich domovů.
Navíc v této době mají účinky silice stromů velmi vítaný účinek – vzduch v místnosti přirozeně desinfikují a blahodárně působí na dýchací cesty.

Silice stromů nám pomáhají se vycentrovat, uzemnit se a dodávají pocit jistoty, mají blahodárné účinky pro dýchací ústrojí, jsou antiseptické, probudí vaší vitalitu, podpoří imunitní systém. Harmonizační kompozice našeho tuzemského lesa  LES obsahuje čisté éterické oleje jehličnanů jsou dobrým podpůrným prostředkem při léčbě respiračních onemocnění. Jedle balzámová –  podporuje pozitivní náladu, relaxaci podporuje soustředění a koncentraci, uvolňuje dýchací cesty. Zakonzervuje nám slavnostní pocity štěstí z Vánoc po celý rok. Severoameričtí indiáni používají jedli pro posílení zdravého spánku. Borovice – vzdušná lehkost, svěží aroma posiluje ducha, otevírá dýchací cesty, podporuje sebedůvěru, rozpouští pocity melancholie a prohlubuje instinktivní spojení  k životu. Jedlovec kanadský – vnáší pocit procházky lesem po dešti, nasládlá  lehce ovocná vůně pomáhá harmonizovat emoce, posiluje plíce, navozuje pohodu ve stresových situacích, podporuje psychické uvolnění, podporuje imunitu a vitalitu. Pomáhá se spojit s Matkou Zemí. Harmonizuje, zklidňuje psychiku, pročisťuje energie v místnosti. Cedr– hřejivá uklidňující  dřevitá vůně je  symbolem hojnosti, síly a odvahy. Posiluje nervovou soustavu. Cypřiš – svěží jasný tón, pomáhá harmonizovat krevní oběh, zmírňuje menstruační tenze, pomáhají přijmout to, co je a vyrovnat se s traumatickými změnami, učí nás jít s “flow” v našem životě, omlazuje a uvolňuje potlačené emoce, které nám ubírají energii. Pomáhají pustit frustrace a pochyby sami o sobě.

Druhá kompozice je revitalizační SELVA – byla inspirována mou  loňskou cestou do Kolumbie, kdy jsem měla poprvé v mém životě šanci navštívit Amazonský prales, který mně naprosto učaroval svou krásou a divokostí. Hledala jsem tak možnost předat tento zážitek aspoň částečně dál. Tak vznikla SELVA, což je místní název džungle. Obsahuje silice vzácných posvátných stromů jako je Copaiba, Palo Santo, Růžové dřevo a dalších. Jsou to esence, které po staletí jsou používány amazonskými šamany k očistě prostor a spirituální práci.

Copaiba – dřevitá sladká lehce balsamická vůně z brazilského stromu je používáná při ceremoniích po staletí pro své spirituální a fyzické léčebné schopnosti, je protizánětlivá a antiseptická. Pozvedá náladu a utišuje. Pomáhá nám být v přítomnosti.

Palo Santo – svěže vonící s náznakem mátového tónu a citrusu. Esence ” svatého dřeva” energeticky pročišťuje prostor i nás. Je používán pro léčení, čištění a ochranu šamany a medicinmany v Jižní Americe. Palo Santo má magické kvality – říká se, že olej představuje starobylé duchy stromů, které přináší požehnání, lásku a štěstí. Vhodné pro pourůžití pro meditace, nastavení a zpečetění vašich záměrů. Jeho projasňující vůně pozvedá vibrace a prohlubuje napojení na Matku Zemi.

Růžové dřevo –jemná uchvacující vůně sladce dřevitá s tóny růže, otevírá srdce a pomáhá nám uvolnit napětí a nervozitu, pustit to staré a posunout se vpřed. Má protivirové a antibakteriální účinky.

Bergamot, Vetiver, Zázvot a Pačuli ukotvuje tuto směs svou svěžestí a dodávají ji zelené štávnaté tóny. Naplní nás pocitem uzemnění, stability, klidu a pocitu sounáležitosti s Matkou Zemí. Stabiliztuje náladu.

Použití přírodních osvěžovačů vzduchu je velmi snadné – jednoduše rozprášíme jemnou mlhu, obsahující čisté éterické oleje do prostoru, který chceme provonět, osvěžit nebo očistit. Pokud chceme, můžeme ještě vůni podpořit kápnutím pár kapek stejné směsi éterických olejů do aromalampy nebo do difuzéru.

Teplá  koupel s přísadou himalájské soli a vůní lesa má hluboce relaxační účinky a tělo detoxikuje.

 

K dostání na www.kantu.cz :

  • Les , Selva– osvěžovač vzduchu (150ml) 490,-,
  • Oil blend (5ml) 230,- Kč,
  • Koupelová sůl (350g) – 390,-Kč

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

24.05.2020 - 21:32

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám