Cherchez la prachy

Featured Image

Zeman je Putinova děvka. Babiš leze do zadku Číňanovi. A oba dva jsou taky agenti a zaprodanci totalitních režimů. Nesnaží se ale ti dva náhodou napravit to, co dokurvili jiní?

Zkusme si projít fakta. Celý svět se může strhnout na břicho, aby mohl se zeměmi ovládajícími nadpoloviční většinu světových přírodních zdrojů jakkoli kšeftovat. Paní Merkelová už musí mít v čínských hotelech množstevní slevu, a soudruh Si určitě s láskou vzpomíná, jak kvůli němu britská královna zastavila dopravu v Londýně, aby mohla komunistického vůdce povozit centrem ve zlatém kočáře. Neexistuje světová projekční kancelář, která by neměla ve svém portfoliu realizaci v Moskvě či nějakém čínském městě. Vzájemný zahraniční obchod Německa a Ruska dosahuje výkonu HDP naší republiky. Naši liberární demokraté si ovšem stojí za svém – s těmi zlými Rusáky a Číňany se prostě bavit nebudeme, protože jsou fujtajbl.

Ještě tak chápu romantiky, kterým se líbil Brad Pitt ve snímku Sedm let v Tibetu, aniž by si před, natož po zhlédnutí filmu zjistily informace o otrokářském systému tehdejší teokracie, jejíž praktiky odpovídaly ještě ve čtyřicátých letech minulého století mravům ze století čtrnáctého. Ale když on ten blonďák byl tak sladkej, viďte holky… Hurá s vlajkou Tibetu do okna. Okopávání ruských kotníků pomocí překroucených interpretací dějin našimi liberárnědemokratickými soudruhy je též poněkud zcestné. Jejich provokace ale dostávají smysl ve chvíli, kdy se začneme bavit o penězích.

Představte si, že jste ředitelem menší čínské firmičky s majetkem o velikosti asi tak desetinásobku ročního obratu České republiky, a toužíte získat do portfolia nějaký produkt, jehož know-how ještě stále pobývá v Evropě (moc už toho nezbývá). Do firmy se vám přijde ucházet Brit, Němec a Čech. Řešení nabízejí podobná, kupodivu Čech je i nejlevnější. Ale Vystrčilova cesta na Tchai-wan českou firmu spolehlivě diskvalifikuje. Podobně to mají Rusové – pokud Rus viděl zhuleného Novotného na R1 či kácení sochy ruského národního hrdiny, musí si říct, že s idiotskými Čechy se prostě kšeftovat nedá – i ten Němec přišel s větší pokorou a nikde v Německu nenajdete náměstí Borise Němcova, a pokud ano, tak ne před ruskou ambasádou. S kým jako ruský podnikatel uzavřete byznys?

Budeme-li se dívat na skutečnosti z pohledu obchodu, mají výkřiky našich liberárnědemokratických starostů najednou úplně jiný význam. Cílená kampaň podporovaná médii ve mne budí podezření, že celé tohle divadlo má za účelem jediné – vyautovat naše firmy z tvrdé soutěže, kterou v Rusku a Číně dnes a denně provozují světoví obchodní lídři. Nelze nevzpomenout starosty vzývaného Kim Ir Havla, který ihned po nástupu do funkce československého prezidenta jediným podpisem zrušil dodávky zbraní do jím určených nedemokratických zemí. Během pár týdnů byly výrobky československých zbrojovek nahrazeny produkcí z Německa, Izraele, Ameriky, aniž by se novým dodavatelům eklovala případná diktatura v cílové destinaci. Následné zavření fabrik především na Slovensku pak odstartovalo protičeské nálady, které dopomohly k rozpadu Československa o dva roky později. Majitelé českých firem si mohou nohy ušoupat, ale stačí jeden spot s pražskými provokatéry v čínské či ruské televizi a Češi nemají šanci, i kdyby jejich produkt svým poměrem kvalita/cena válcoval konkurenci.

Výroky a činy pražských starostů z pohledu dopadu na mezinárodní obchod tedy musím řadit do kategorie „ovlivňuje můj život – mohu ovlivnit.“ Pokud si voliči uvědomí, jaké důsledky má jednání těchto trollů, možná jim v dalších volbách nedají hlas. Nemohu dokázat, že tito frikulíni jsou na výplatnici té či oné německé, britské, případně americké firmy, ale jejich chování má stejný důsledek – pokaženou pověst Čechů v prostředí, kde je každému nějaká ideologie totálně u prdele, protože byznys kdekoli na světě žádnou ideologii kromě zisku neuznává.

Nemám portrét Miloše v obýváku a o Andym se mi nezdají vlhké sny. Ale stejně i tak se mi zdá, že prodejných kurev je víc, než hlásá ČT09 nebo pan Fendrych.

 


24.05.2020 Pako

12345 (363x známkováno, průměr: 2,26 z 5)
14 190x přečteno
Updatováno: 24.5.2020 — 22:02
D-FENS © 2017