24/5
Připravte svou zahradu na letní prázdniny

Připravte svou zahradu na letní prázdniny

24. května 2020 v 00.00 , Zahrada

Sponzorované odkazy:

Díky pandemii koronaviru se většině z nás pomalu, ale jistě, rozplynul sen o letní dovolené. Ti, kteří by měli dostatečné finance na to, aby cestovali k moři, si budou muset odpracovat dobu, kdy trávily s dětmi doma na ošetřovném, tak nejspíše ani nedostanou dovolenou. Nevadí, i u nás v České republice je přeci krásně. Pokud máte zahradu, či zahrádku, je nejvyšší čas ji připravit na trávení letních radovánek s dětmi. Přinášíme vám pár inspirací, jak zahradu upravit tak, aby se zde děti cítily dobře.

Přeci jen dnešním dětem chybí díky digitálním hračkám představivost a inspirace, málokdy se umí samy zabavit. Co takhle jim připravit indiánské teepee, kde budou moci trávit svůj volný čas společně s kamarády? S jeho výrobou vám můžou děti pomoci a navíc spolu zažijete spoustu legrace. Toto teepee je skvělým nápadem, jak na zahradě zařídit trochu stínu, pokud zde zatím nemáte vzrostlé stromy.

Když budete teepee stavět společně s dětmi, budou si svého koutku o to více vážit.Když budete teepee stavět společně s dětmi, budou si svého koutku o to více vážit.

Jak na to?

Stačí pár latěk nebo kulatin, a sestrojit půlkruhovou kostru budoucího teepee. Pro méně zručné je variantou použít opory k pnoucím růžím z hobbymarketů a vhodně je propojit. Pak už jen stačí kolem nasypat kvalitní zeminu a zasázet pnoucí rostlinu dle vašich preferencí. Například pnoucí růže, anebo různé druhy ozdobných fazolí, které vaši zahradu svými květy barevně ozdobí. Praktické rodiny mohou zasadit hrášek, který udělá stejnou službu, a děti určitě nasládlé lusky rády sklidí.

Použijte pnoucí rostliny a společně s dětmi sledujte, jak vaši kontrukci pomalu obrůstají.Použijte pnoucí rostliny a společně s dětmi sledujte, jak vaši kontrukci pomalu obrůstají.

Hezky vypadají i různé odstíny břečťanu, který bude dělat parádu na vaší zahradě i na podzim. Fantazii se meze nekladou. Uvidíte, že děti svůj tajemný koutek ocení a rády si ve stínu teepee zahrají třeba karty, nebo jej použijí na hru na kovboje a indiány.

Trampolína se dá využít i originálním způsobemTrampolína se dá využít i originálním způsobem

Máte starou trampolínu a nechcete ji již nechat opravovat?

Všichni majitelé dětských venkovních trampolín jistě znají tento problém. I když máte méně nenechavé děti, ochranná síť kolem trampolíny nevydrží věčně a každoročně kupovat novou se nevyplatí. Naším tipem je použít trampolínu trošku jinak. Můžete ji také zavěsit do konstrukce ve tvaru teepee, kde bude moci dál sloužit ke skákání (především malým dětem). Pokud však tuto „trampolínu“ doladíte hebkými dekami a polštářky, získáte multifunkční prostor, kde se budete moci pohupovat jako v závěsné síti, nebo kde budete moci dětem číst večer strašidelné příběhy pod hvězdnou oblohou.

Zdroj fotografií: Pinterest.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS