Světy Postavy Diskuse Uživatelé Podpoř Přihlásit

Tenet Christophera Nolana se představuje v druhém traileru

25.5.2020 9:23 - Azaghal
Jeden z nejočekávanějších filmů roku se představuje ve svém druhém plnohodnotném traileru, kdy nám revoluční režisér Christopher Nolan opět bere dech. Ve zbrusu nové ukázce nám tentokrát představuje úžasnou akci doprovázenou nevídanými záběry a vysoce nadějnými hereckými výkony, kdy můžeme očekávat neobvyklé scény, děj plný překvapivých zvratů a zápletku, jakým není v současném Hollywoodu obdoby.

Druhý trailer chystaného sci-fi velkofilmu tak jen dráždí věrné filmové fanoušky a nechává je ve velkých očekáváních, s čím na ně slavný režisér přijde tentokrát. Samotná ukázka nabízí nejeden úžasný záběr, kvůli kterému člověku běhá mráz po zádech, ale také spoustu scén, které dokáží zmást svým zasazením do děje, neboť hlavní protagonisté filmu na misi s cílem odvrácení třetí světové války zjišťují, že čas a realita samotná nejsou tak neohebné a neměnné, jak se může zdát. A tak kvůli nemalé hrozbě musí podstoupit nemožné, aby za pomoci využití časové linie ve vlastní prospěch předešli další světové válce, jež by mohla mít za následek konec celého světa a lidské rasy.



A jak to už u slavného režiséra bývá zvykem, o samotném ději je toho známo pouhé minimum, kdy není ani odhaleno, jaké role si jaký herec střihne nebo jakou úlohu v ději bude mít. Přesto je jisté, že jako hlavní protagonista se představí nadějný herec a zároveň syn legendárního Denzela Washingtona, John David Washington, jenž je světovému publiku nejvíce známý jako představitel hlavní role v černé komedii BlacKkKlansman. Po svém boku bude mít proslulého herce Roberta Pattinsona, který svými posledními snímky nejednou prokázal, že není jen hercem, na nějž se hezky dívá, ale také hercem, který skutečně umí hrát a jenž mimo jiné dostane svou šanci jako další představitel Batmana v chystaném filmu Matta Reevese.



V dalších rolích se pravděpodobně jako vedlejší charaktery představí hvězdy jako Michael Caine (Pravidla mošťárny, Temný rytíř), Elizabeth Debicki (Velký Gatsby, Strážci Galaxie 2), Kenneth Brannagh (Harry Potter a Tajemná komnata, Wild Wild West), Martin Donovan (Ant-man, Insomnie), Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron), nebo v neposlední řadě také Clémence Poésy (Harry Potter a Ohnivý pohár, Super drbna), Sean Avery (Den patriotů, Colt 45) a herci proslulí především v indické kinematografii jako Dimple Kapadia, Denzil Smith a Himesh Patel, jenž si zahrál také například hlavní roli v muzikální komedii Yesterday.



Sám Robert Pattinson se v jednom z nedávných rozhovorů nechal slyšet, že scénář byl uchováván v tajnosti do takové míry, že si jej mohl přečíst pouze jednou a to v zamčené místnosti.
Christopher Nolan nám tak tento rok hodlá nadělit jeden ze svých nejslibnějších projektů, kdy se sám postaral o scénář i produkci a se svou manželkou Emmou Thomas zaujal také post produkce. Tenet bude od Dokonalého triku prvním filmem, jehož hudbu neskládal legendární hudební skladatel Hans Zimmer, který před opětovnou spoluprací s Nolanem upřednostnil chystaný velkofilm Duna Denise Villeneuvea. Hudbu bude tedy skládat švédský skladatel Ludwig Göransson, který získal Oscara za soundtrack k superhrdinskému filmu Black Panther a který se zdá být jako více než vhodná alternativa za opěvovaného Hanse Zimmera.

Tenet má být nejočekávanějším filmem tohoto roku a zároveň také nejočekávanějším filmem celé kariéry Christophera Nolana, kdy se spolu se závěrem trilogie Temného rytíře řadí mezi jeho nejdražší projekty, a to s částkou přesahující celých 200 milionů dolarů.
Christopher Nolan je bez pochyb jedním z nejznámějších a pravděpodobně také nejlepších režisérů tohoto století, kdy každý jeho film dokáže divákovi zamotat hlavu a svým artistickým způsobem mu připomenout, co ve své podstatě představuje celý pojem kinematografie. A aby toho nebylo málo, ze všech jeho filmů se vždy vyklubou kasovní trháky, kdy jen filmy Temný rytíř a Temný rytíř povstal vydělali něco přes miliardu dolarů. Už jen díky této skutečnosti se dá předpokládat, že bude Tenet událostí roku, jeho rozpočet, ambice a ostatně také nynější situace ve světě z něj však dělají něco daleko víc.



Kvůli celosvětové pandemii koronaviru se většina očekávaných premiér přesunula ke konci roku, nebo až na rok následující, výjimkou je však právě Tenet, který na svém původním datu nadále trvá. Tato skutečnost má původ přímo u Christophera Nolana, jenž si za červencovou premiérou filmu vysloveně stojí, kdy se na první pohled může toto rozhodnutí zdát jako velký risk, zároveň ale může být prvním krokem k obnovení obvyklého chodu filmového světa.
Jelikož zůstává Tenet jako jediný velkofilm na svém původním datu premiéry, tedy 17. července, bude jeho případný úspěch, či naopak propad, jasným signálem všem hollywoodským studiím, jak naložit s filmovými novinkami do budoucna. Pokud uspěje, celé obnovení plynulého chodu kin a vlastně celého filmové světa, se tím jen uspíší, třebaže jeho selhání naopak vše jen oddálí.
Přesto není důvod, proč zoufat, neboť většina světových kin pomalu otevírá a třebaže každý sál kvůli přísným opatřením nabídne víceméně polovinu dostupných míst, je docela pravděpodobné, že Tenet uspěje. Důvodem bude zvědavost fanoušků, která upozadní strach z možné nákazy, protože půjde nejen o první film, jenž budou moci vidět po dlouhé době v kinech, ale také půjde o jediný velkofilm v kinech na pěkně dlouhou dobu, jelikož jsou všechny ostatní očekávané premiéry odloženy. Z toho vyplývá, že by Tenet neměl žádnou přímou konkurenci na více než několik měsíců, což by mohlo vynahradit omezení dostupných míst v kinech a samotný film by dokonce mohl být kasovním trhákem a především jedinou nadějí filmových fanoušků v těchto dobách.



Každopádně můžeme pouze doufat, že Tenet 17. července skutečně do kin nastoupí, neboť sám o sobě rozhodne o osudu filmového světa do budoucna, kdy se do té doby může ještě leccos změnit, neboť ani v samotném traileru nebylo uvedené datum premiéry, což se dá vyložit pouze jako nejistota ze strany studia.







Postavy.cz © 2008-2024 | kontakt | pomoc
Původní texty, obrázky, nebo zdrojový kód těchto stránek nesmí být bez souhlasu šířeny.
Tento web používá soubory cookie, přítomností zde s tím souhlasíte.


Načtení stránky za 0 - 0.0129